IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 нереалистични очаквания, които ще имате за новата си връзка

8 април 2018 15 15

Най-добре забравете за тях, ако искате връзката да просъществува

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Човек най-леко посреща предизвикателствата в живота си, когато се стреми към равновесие. Разумните очаквания улесняват преминаването ни през трудните моменти в житейски план.

За съжаление, любовта е област, в която хората са склонни да слагат „розовите“ очила, които пък не отразяват точно реалността. Възприятията ни лесно се замъгляват от романтичните филми, социалните медии и от мненията на другите хора.

Социалните медии често насърчават нереалистичните ни очаквания за взаимоотношенията, тъй като хората са склонни да споделят онлайн само своите най-хубави моменти в любовта и мълчат за лошите.

Затова овладейте очакванията си, особено ако скоро сте започнали нова връзка. Така ще увеличите шансовете си за успех!

Ето и за кои очаквания говорим:

1. „Ще позная моя съвършен партньор, когато го видя.“

Повечето хора имат някаква идея за това какъв трябва да бъде човекът, с когото да прекарат остатъка от живота си. Обикновено образът в главата ни се различава от възможната реалност. Не си губете времето в създаването на измислен, перфектен любим! Ако човекът, когото вие обичате ви обича също и то по начина, по който смятате, че трябва, значи това е вашият перфектен партньор.

2. „Връзката ще разреши всичките ми проблеми.“

Прекалено много хора си мислят, че ако са във връзка, всичките им други проблеми ще избледнеят, особено ако са депресирани и самотни. Проблемът е, че ако вие носите някакъв емоционален багаж, много е възможно да го пренесете и върху партньора си. Щастливата връзка се базира на двама партньори, които са доволни от себе си и избират да бъдат щастливи един с друг.

3. „Моята връзка трябва да изглежда по определен начин.“

Не позволявайте други хора да ви влияят върху възприятието ви за това какво е щастие и какво е успешна връзка. Всяка двойка е различна. Всички влюбени си имат своите особености и нюанси, които ги правят уникални. Ако се опитате връзката ви да прилича на нечия друга, в крайна сметка вие няма да намерите щастието. Не сравнявайте, нито пък оценявайте отношенията си според мерната единица на друг човек.

4. „Ако връзката е стабилна, няма да ми се налага да правя жертви.“

Саможертвата и компромисите са наложителни във всяка една връзка. Невинаги ще ви се налага да ги правите, но е неразумно да очаквате, че партньорът ви винаги ще се съобразява с вашите желания и прищевки. Това, че някой ви обича, не значи че този човек си няма свои собствени желания и нужди.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари