Терминът „токсична връзка“ стана доста разпространен и едва ли някой иска от първо лице да разбира какво точно означава той. Попадането в такава връзка обаче се случва нерядко, а понякога дори може да не разберете.

Някои от признаците, като физическо и емоционално насилие, са достатъчно ясни, докато други остават скрити, но все така проблемни и нездравословни. Предстои да се спрем точно на тях.

Кои са скритите признаци, че се намирате в токсична връзка?

1. Партньорът ви никога не поема отговорност

Ако напомнянето на половинката да вдигне мокрите кърпи всеки път завършва със скандал, това определено е сигнална лампа. Токсичните хора може да ви обвинят дори заради това, че те нараняват чувствата ви.

Още по темата

2. Постоянно ви игнорира

Споровете не означават, че връзката ви е токсична, но ако половинката ви опитва да прекрати разговора, когато споделяте онова, което ви притеснява, това вече е проблем. Здравословните отношения задължително включват обратна връзка между партньорите.

3. Чувствате се изтощени

Ако имате усещането, че връзката изсмуква цялата ви енергия, това е ясен признак за токсични отношения. Това може да се прояви дори психически, под формата на постоянна умора например.