IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Червена или черна рокля: Коя ще привлече любовта?

7 май 2018 15 15

Заключението на науката

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако планирате да отидете на среща, традиционният избор за черно или червено може да ви помогне да откриете любовта.

Според данни на скорошно проучване червеното увеличава сексуалното излъчване на този, който носи дрехата. Черното, от друга страна, повишава усещането за стил.

Традиционно червеното се приема като цвета на любовта, но според скорошни проучвания черното се възприема за толкова привлекателен цвят, колкото и червеното, но по различен начин. Това пояснява водещият изследовател – Робин Крамер от британския университет в Линкълн.

Въпреки вече споменатите характеристики на червения цвят, на среща се оказва, че жените разчитат повече на черното, за да привлекат потенциален партньор.

Това означава, че влиянията на културата и обществото може да играят много по-голяма роля в начина, по който хората се обличат, отколкото еволюцията.

В анализа, поместен на страниците на сп. Evolutionary Psychology, се посочва, че необвързаните носят по-тъмни цветове, когато предстои да се срещнат с потенциалния си партньор за първи път.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари