IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влюбих се в приятел, но той не иска да е с мен!

13 май 2018 15 15

Истинска история от реалния живот

Снимка: Istock

Снимка: Istock

„Три години имам приятелство с един мъж. Харесвах го от самото начало, но той не показа никакви чувства, затова реших просто да бъда приятел с него. През последната година и половина станахме много близки, правим всичко заедно, всичките ни приятели са женени. В един момент осъзнах, че той е този, с когото искам да бъда. Признах чувствата си, но той отговори, че не иска да развали приятелството ни. Неговият отказ ме „уби“, страдам много. Реших да говоря и да се срещам с него по-малко, но той не ме пусна да си тръгна. Започна да настоява за това, че сме добре заедно, защо да променяме нещо.

Чувствам се добре с него, но в същото време е много трудно. Аз започнах да ревнувам, подсъзнателно вече се държа като неговата приятелка. Може би се страхува от сериозна връзка, защото никога не е имал приятелка и не е правил секс? Може би се страхува, че ще изискам твърде много, и той няма да може да ми даде това? Или пък действително иска само да сме приятели?“

Мария, на 19 години

Вие сте добре заедно, искате връзката да премине в друга фаза, но е очевидно, че младият мъж не е готов за това. Той не е имал никакви отношения и секс, може и все още нищо да не знае за самия себе си. Вие сте свободни хора, в отношенията не трябва да се „вмъкнете“. Вие сте показали позицията си, той пък ясно е заявил, че е доволен от вида на връзката, която съществува между вас. Има много причини. В този случай е важно да се започне връзка, само когато и двамата са готови. Той не е показвал желание да бъде интимен с вас, но в същото време не иска и да ви загуби и това е разбираемо.

Младият човек може още дълго време да зрее за по-близки отношения, необходимо е да му дадете време. Ако имате нужда от по-близки отношения в момента и двамата ще се разочаровате. Вие не получавате това, което искате, той – усеща натиска върху себе си.

Мъжът може просто да не разбира сексуалните си предпочитания, допуснете и това. Каквато и да е причината за нежеланието му да пресече линията на интимността, той е прав – това е неговият живот. И можете спокойно да му кажете, че сега бихте искали да имате други взаимоотношения и ще търсите човек, който е готов за тях.

Лариса Харланова, психоаналитик

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

хаха ( преди 5 години )
на 19 а всичките им приятели женени?!?! от къде го преписахте това, от списанието РомНаБали?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар