IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо мъжете се вълнуват от пълни жени?

9 юни 2018 15 15

Тес Холидей, Ашли Греън... Това ли са новите секссимволи?

Ашли Греъм. Снимка: Instagram

Ашли Греъм. Снимка: Instagram

Сигурно всеки ден пред погледа ви попадат снимки на красавици с изваяни тела, които прекарват часове във фитнеса. Списанията не остават по-назад със своите корици, на които модели задават „стандартите на красотата“.

От няколко години този тренд обаче се пропуква и все по-често хора признават своето влечение по жени, независимо от техния цвят на косата или пропорциите на тялото. Списанията, в опит да не изглеждат „старомодни“, промениха възгледите си и престанаха да възприемат наднорменото тегло при жените като нещо неприлично.

Фактът, че преставаме да свързваме сексуалността с параметрите на модела, вече е значително постижение. Все повече и повече мъже, без страх от осъждане и подигравки, открито заявяват, че определящият фактор при избора на партньор вече не е теглото.

Освен това, желанието на жени да приличат на кукли – с дълги крака и тънка талия, все повече се счита за инфантилизъм и избиване на комплекси.

Дори и за тези, които не са психолози, е ясно, че външният вид не може да осигури комфорт в отношенията, а марковото „90-60-90“ не гарантира оргазъм.

Тес Холидей, най-дебелият модел в модната индустрия, тежащ сто и петдесет и пет килограма, е убедена, че мъжете я намират за невероятно секси. Малък цитат от Тес: „Дебелите хора правят секс. Често и много. И те го правят, по дяволите!“.

Ашли Греъм също се хвали постоянно с интимния си живот със съпруга си.

Нормално ли е или не?

Разбира се, не може да се отрече, че за много хора цифрите на кантара все още са мярка за привлекателност. Но все повече мъже целенасочено избират партньори с тегло, което надхвърля 100 кг. Сексоложката Наталия Романовска смята, че когато човек иска само жени с наднормено тегло, може да се говори за фетиш.

Откъде идва?

По дефиниция фетишът е просто вид сексуално поведение. Оказва се, че за някои мъже „спусъкът“ на възбудата е допълнителното тегло на партньора. Формирането на такъв фетиш може да стане по различни причини. Може би първият оргазъм на такъв човек се е случил именно с дебел съученик или съученичка.

Също така в някои култури пълнотата е символ на женственост, майчинство и плодовитост.
„Мъжете от такава среда подсъзнателно избират жени с подобна физика. Те просто копират поведението на техните бащи, дядовци“, смята Романовска.

Също така се случва, че мъжете развиват комплекс на непълноценност и синдром на тревожно очакване на сексуална недостатъчност. И подсъзнателно тези мъже смятат, че такива жени са непретенциозни в секса и са благодарни за всяко внимание. Пълните дами им дават чувство на доверие, а с такъв партньор се чувстват като истински мъже.

Има и банална любов към екзотиката

Някои мъже не са фиксирани конкретно към пълните жени, но пък обичат екзотиката и нестандартните връзки. „Обикновено тези хора са в позицията на „дете“ и възприемат жената като играчка“, обобщава Романовска.

Какво не е наред?

В същото време Наталия Романовска не споделя ентусиазма на Тес Холидей. Според нейния професионален опит, не всички съюзи между красиви мъже и пълни дами водят до дългосрочни хармонични взаимоотношения. И това се дължи на поредица от физиологични и психологически трудности, пред които са изправени жените с наднормено тегло.

Първо, това е затруднението с оргазъма. Според Наталия, голямото тегло ограничава възможността за използване на пози, които дават почти 100% гаранция за оргазъм. Например, позата „ездач“.

На второ място, някои дами с голямо наднормено тегло във времето развиват безразличие към секса. Според Романовска те просто заместват сексуалното удоволствие с храната. Стресът и проблемите са техният източник на радост. Много пълни жени постоянно се страхуват, че партньорът им ще ги напусне или ще спре да ги обича.

С техните страхове и депресивно състояние те определено тровят климата на взаимоотношенията. И в резултат на това самите те провокират раздели или тласкане към изневяра. И това не се дължи на наднорменото им тегло, а на патологичната неприязън към себе си, тялото си и отхвърлянето на собствената си сексуалност. Тези дами трябва да работят върху собственото си самочувствие.

В същото време не бива да забравяме, че много пълни дами са доста доволни от тялото си и излъчват такава енергия, че предизвикват завист. Но нека бъдем честни – сексуалният живот на тези жени не може да се нарече перфектен, а Тес Холидей е пример...

Тес Холидей. Снимка: Instagram

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари