IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повишете либидото с няколко лесни стъпки

11 юни 2018 15 00

Хранете се по-здравословно

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Колко често правите секс? Получавате ли упреци от партньора, че в последните дни нямате никакво желание за интимност с него? Не се притеснявайте. Проучвания показват, че почти една трета от жените и 15% от мъжете имат този проблем редовно.

Има много неща, които могат да попречат на сексуалния ни живот. Такива са проблемите на работното място и такива от здравословно естество, притеснения поради липсата на пари, недоспиване, главоболие и други.

Ако разнообразите ежедневието си и промените някои навици, ще повишите либидото си. Ето как:

Ако в събота си седите на дивана вкъщи, гледате някой стар филм и се тъпчете с чипс, няма как да имате желание за секс. Върнете романтиката във връзката си и вместо да чакате омлета, приготвен от половинката, хванете ключовете за колата и отидете навън на изненадваща вечеря. Ако имате възможност, може да наемете стая за една нощ в някой хотел или мотел, където ще смените обстановката и ще може да развинтите въображението си в спалнята.

Какви хапчета пиете? Ако дамите взимат противозачатъчни или други медикаменти, могат да получат хормонален дисбаланс, който да понижава желанието им за секс. Като цяло някои хапчета, които употребяваме всеки ден, имат способността да намаляват нивото на тестостерон в тялото, което оказва важна роля за сексуалните подвизи. Това се случва по време на менупауза например, както и при кърмене, когато се отделя хормонът пролактин.

Освен хапчета, предпазващи от забременяване, медикаменти, които оказват негативно влияние върху тестостерона, са тези за кръвно налягане, рефлукс, тревожност и депресия.

Прекаляването с домакинските дейности е поредното нещо от ежедневието, което проваля плановете ни в леглото. А ако има и деца, нещата стават още по-сложни. Вместо да си губите времето след като малчуганите си легнат, оставете масата и си вземете бърз душ, с който да свалите натрупаното напрежение. Така ще сте по-свежи за половинката си. За да преминете от работния режим към сексуални подвизи, създайте благоприятна атмосфера в спалнята. Запалете ароматни свещи, намалете или изгасете лампата, сложете си секси бельо.

Използвате ли лубрикант по време на секс? Понякога липсата на такъв може да причини неприятно усещане по време на акта и да понижи значително либидото и на двамата.

Ако сте стресирани, по-добре не правете секс, а се опитайте първо да релаксирате. По време на скандал или някакъв друг напрегнат момент се отделя кортизол – хормон, който също потиска либидото. За да имате по-вълнуващи емоции в леглото, първо отработете стреса и изчистете ума си. За това спомагат йога, масажи и спа процедури, слушане на хубава музика, разходка сред природата.

Здравословното хранене също е предпоставка за по-хубави емоции по време на секс. Истината е, че вредните храни са пълни с консерванти и мазнини, които ни правят по-мудни и ни пречат да стигнем до оргазъм. Това се дължи на повишеното количество холестерол в тялото, което нарушава кръвообращението в областта на таза.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари