IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 промени с тялото по време на секс

18 юни 2018 15 00

Гърдите са по-големи и твърди

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Сексът не е само физическо сливане между две тела. Той изостря сетивата и носи различна емоция за всеки един от нас. Доказано е, че хората, които имат по-добър интимен живот, са предпазени от депресия.

Ползите от секса върху тялото са много. Но какво всъщност се случва с него по време на половия акт? Ето няколко промени, за които може би дори и не сте подозирали.

1. Отделят се хормони на щастието

Сексът е средство за справяне с лошото настроение и депресията. По време на самия акт се отделят ендорфини – така наречените „хормони на щастието“. Заедно с окситоцина, допамина, адреналина и серотонина, те намаляват стреса и освобождават тялото от натрупаното напрежение.

2. Кръвоносните съдове се разширяват

При бурен секс кръвоносните съдове се разширяват, което подобрява притока на кръв към половите органи. Във вагината се отделя повече секрет, с помощта на който пенисът се плъзга по-лесно навън и навътре.

2. Тялото става по-чувствително

Кръвообращението по време на секс се засилва и всяка част от тялото става по-чувствителна на допир. Мозъкът освобождава така наречените невротрансмитери, които карат кожата да настръхне. На някои места са съсредоточени повече нервни окончания, които спомагат за по-лесното изпитване на оргазъм, ако бъдат стимулирани по правилния начин.

3. Калориите се топят

Ако обичате по-нестандартни пози, то със сигурност ще натоварите повече тялото по време на секс, а с това може да изгорите и няколко излишни калории. Според учени, дори и жената да бъде пасивна по време на полов акт, тя неминуемо напряга мускулите на бедрата и ги стяга до някаква степен. Разбира се, това не може да се сравни с интензивната тренировка във фитнеса.

4. Гърдите са по-твърди

Жените установяват с радост, че гърдите им стават по-големи и твърди по време на половия контакт. Възбудата кара кръвоносните съдове да се разширяват, като по този начин се изтласква повече кръв. Повишаването на кръвообращението води до увеличаване на ареолите и втвърдяване на зърната. Това от своя страна ги прави много по-чувствителни на допир. Всичко това допринася за увеличаване размера на гърдите до 25% повече в сравнение с този при състояние на покой.

5. Ритъмът на сърцето се подобрява

Сексът поддържа сърцето здраво. Колкото по-активно е тялото, независимо какво прави, толкова повече кръв изпомпва сърцето. Възбудата по време на полов акт допълнително увеличава сърдечната честота, което обяснява защо чувствате, че сърцето ви ще изскочи всеки път преди оргазъм. На практика то сякаш е на маратон.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари