IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От първо лице: Не го обичам, но искам да е близо до мен

28 юли 2018 15 15

Какво отговаря психоаналитикът?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Запознах се с него преди 9 месеца, с него ми беше и първото сексуално преживяване. Не го обичам, но ревнувам, когато го виждам с други момичета. Неприятно ми е от това колко свободно той комуникира с тях. Когато му задавам въпроси отговаря, че те са просто интересни хора.

Странното е, че искам да бъда близка с него, да заспиваме заедно. Повече си пишем съобщения, когато общуваме лице в лице определено имаме затруднения. Предлагам му да говорим за нашите отношения, но той все избягва темата. Оправдава се, че не мисли за нищо освен за работа и жилище. Не искам да го спечеля, искам да му бъда приятелка. Харесва ми да правя нещо за него, прави ме по-щастлива. Но знам, че когато има сериозна връзка, ще трябва да го пусна. Няма да го пазя.

Не мисля, че като двойка имаме бъдеще. По някаква причина не чувствам любов, но духовната ми обич е много силна. Не мога да разбера естеството на връзката ни, но как да му помогна да се отвори към мен и да ми се довери?
Даря, на 21 години

Описвате състояние на въодушевление и радост, когато усещате присъствието на този човек. Искате да сте по-близо, да споделяте време и опит с него. По някаква причина отказвате любовта. Не знам защо сравнявате това преживяване, с вероятно, което смятате за истинска любов. Ревнувате го от други момичета, предлагате разговори и обсъждане на връзката ви, а той избягва и не иска. В тази ситуация просто трябва да се изчака естественото развитие на връзката ви, дали ще доведе или не до по-голяма интимност.

Един човек, който не иска по-голяма близост от тази, която е готов да даде, не може да бъде принуден „да се разкрие“. Вие не искате да го „спечелите“, но в написаното личи желание да го контролирате. Не виждате бъдещето на вашата двойка, готови сте да го пуснете, ако той има сериозна връзка, но може би той не е готов да бъде с вас в такива отношения.

Изглежда, че искате от него повече, отколкото е готов да сподели. Опитайте се да се дистанцирате, да не го питате нищо. В този случай, ще видим дали има инициатива от негова страна, интерес и дали ще обърне внимание на факта, че вие сте по-далеч. Това ще ви помогне да решите как да действате по-нататък.
Лариса Харланова, психоаналитик, пред Psychologies

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари