IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От първо лице: Чакам го 5 години да напусне жена си

10 август 2018 10 00

Една житейска история и отговорът на психоаналитика

Снимка: Istock

Снимка: Istock

„Имам връзка с женен мъж от 5 години. Преди една година съпругата му разбра за нас. Обсъдихме, че е време да изясним връзката, но всичко остава същото. Той не иска да спре нашите отношения и в същото време иска жена му да вземе решение за развод. Разбирам, че това е утопия. Как да говоря с него, за да осъзнае, че това не може да продължи вечно?


Наталия, 29 години

Помислете доколко сте готови да бъдете в тази ситуация. Струва ми се, че и тримата сте нерешителни, не искате да вземате решения. Съпругата на партньора ви вероятно не иска и не може да си тръгне. Може би е толерантна към прелюбодеянието и просто признава, че може да има някаква връзка извън брака.

И е напълно възможно да не разбирате съвсем връзката между вашия мъж и жена му. Допускате ли мисли, че той никога не е имал такъв план – да се разведе с жена си и да живее с вас? Пет години е много дълго време. През това време би трябвало да вземе решение ако е искал.

Всъщност не е толкова важно какво иска или не иска вашият партньор. Важно е това, което вие искате. Пет години е почти „вечно“. При него няма стимул да промени живота си. Изглежда, че той е готов да даде възможността жените в живота му да вземат важните решения. И вероятно ако съпругата реши да се разведе – той ще живее с вас. Ако решите да го напуснете, той ще продължи да живее със съпругата си. Но за вас е важно да си изясните дали подобен подход ви харесва. Това ли наистина искате?


Лариса Харланова, психоаналитик, пред psychologies

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

.... ( преди 5 години )
az pik 4akam dosta pove4e za da se re6i da sme zaedno , bez tulkuvania , s obi4 , i ne v neta ako moje ....a realno.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар