IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво привлича противоположния пол като магнит?

11 септември 2018 15 00

Усмихвайте се

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Случвало ли ви се е да отидете някъде и да харесате непознат от пръв поглед. Веднага правят впечатление говорът, усмивката, поведението... На това му се казва привличане. Учени по цял свят непрекъснато изследват кои са нещата, които мъжете харесват най-много у жените и обратно.

За някои хора привлекателността се определя от външния вид, докато за други тя е нещо много повече. Ето 7 неща, които привличат противоположния пол като магни

1. Изражението на лицето

През 2011 г. учени се опитаха да установят какви изражения на лицето привличат мъжете и жените. На повече от 1000 души, участващи в изследването, са показани хора с различни емоции. Според отговорите им, мъжете са привлечени повече от щастливите жени – тези, които се усмихват или имат топлина в очите. От друга страна жените са посочили, че им допадат повече мъже с лица, на които е изписано, че са горделиви.

2. Активен език на тялото

През 2016 г. учени наблюдават поведението на хора по време на бързи срещи. По този начин установяват, че мъжете и жените предпочитат партньори с по-активен език на тялото. Те са посочили, че биха желали да се срещнат още веднъж с тези, които не са стоели на едно място без да помръднат, а по някакъв начин са включили различни жестове на ръцете и други части на тялото в разговора.

3. Миризма

Ароматът на тялото може да привлече и отблъсне един човек. Всеки знае, че миризмата на чесън може да провали и най-романтичната среща, но ароматът от други храни наистина може да е полезен. Учените откриват, че някои мъже са привлечени от сладникавите парфюми, които им напомнят на някои десерти или плодове.

Ароматите от тялото и парфюмът могат да привличат или отблъскват човек. И въпреки факта, че миризмата на чесън унищожава романтичната атмосфера, оказалло се, че тази миризма може действително да бъде полезна за мъжете.

4. Сходни черти с родителите

Британски учени откриват, че жените често са заслепени от мъже, които имат същия цвят на очите като бащите им. Същото важи и за мъжете – те често избират жени, които приличат на майките им. Разбира се, това правило невинаги работи. Но е доказано, че хората с подобни прилики имат повече шансове за успешна връзка.

5. Коса

Мъжете са привлечени най-вече от жени с дълга коса. Някои много обичат да гледат как красиви жени премятат косата си или прокарват пръсти през нея. Жените обаче не фокусират чак толкова вниманието си към косата или прическите на мъжете.

6. Домашни любимци

Мъжете, които обичат да флиртуват, имат серия от номера, за да свалят жените. Един от тях е да разхождат малко кученце и да завържат разговор за това колко много обичат животните. Експеримент на израелски учени показва, че някои жени наистина се впечатляват от това. По-голямата част от участничките в него отговарят, че харесват мъжете с домашни любимци, защото смятат, че са сериозни и отговорни. Щом могат да се грижат за животно, те биха могли да бъдат идеални бащи за в бъдеще.

От друга страна, за мъжете няма никакво значение дали една жена има домашен любимец или не.

7. Музикални предпочитания

През 2014 г. учени са поискали от 1 500 жени да слушат няколко песни. Нивото на тяхната сложност се определя от броя на използваните акорди. След това те трябва да кажат коя от песните им харесва най-много. Повечето жени посочват, че предпочитат по-сложните откъм акорди парчета. Близо 90% от участничките казват, че ще изберат мъжете, които имат същия музикален вкус.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари