IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да сложим край на дълга връзка?

27 септември 2018 08 40

Вижте отговора на психоаналитика

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ние сме заедно в продължение на 4 години. Преди две години разбрах, че моят приятел е влюбен в друга. Пишат си, доколкото знам не са се виждали, тя също има връзка. Той обеща да не говори с нея повече, но лъже... Оттогава нещо се счупи в мен, не изпитвам нищо към него. Не ми е интересно с него, не споделям неговите възгледи, тези отношения не ми дават нищо ново. Харесвам вече друг мъж, но не смея да приключа връзката, защото сме били заедно дълго време и е обидно да се зачеркне всичко с лека ръка.
Мария, на 26 години

За съжаление, не всички взаимоотношения могат да оцелеят цял живот. Младежът очевидно не може да определи своите чувства, фантазира си срещи с друго момиче, докато е във връзка с теб. Много добре е, че кореспонденцията с нея не предполага среща в действителност, както се случва доста често.

Вашите отношения са минали труден период, вие сте получили от тях всичко, което могат да дадат. Престанали сте да получавате удоволствие от тази връзка, не чувствате развитие. Освен това той не ви интересува, не споделяте неговите възгледи. Изглежда, че е време да се разделите.
Струва си да си зададете въпроса: Разбирате ли какво искате от живота, как виждате собственото си развитие при взаимоотношения с когото и да било? Доволни ли сте от образованието си, кариерата си, имате ли план за близкото бъдеще?

Въпроси от този тип могат да изникват постоянно и не всички от тях ще намерят незабавен отговор. Животът във вашата възраст предлага постоянно житейски ситуации, в които да чувствате несигурност.

Трябва ли да се страхувате от несигурност в една връзка? Заслужава ли си да се страхувате да се разделите с човек, с когото не виждате перспектива?

Раздялата не означава задължително да „зачеркнете“ всичко, което се е случило. Това е опит, за който трябва да благодарите, да благодарите на партньора си и да продължите напред.


Лариса Харланова, психоаналитик, пред psychologies

 

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари