IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 знака, че губите себе си във връзката

1 октомври 2018 12 40

И че сте по-пасивният партньор

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Непрекъснато чуваме, че компромисите са ключът към здравословна и успешна връзка. Може би това означава, че трябва да ставате сутрин 10 минути по-рано, за да направите кафе на своята половинка или нещо подобно. И все пак твърде многото компромиси във връзката, особено правени от едната страна, не водят до нищо добро, а по-скоро до обезличаване.

Ето и четири признака, че сте твърде пасивни във вашата връзка и че сте започнали да изгубвате себе си:

1. Не държите на собственото си мнение

Ако сте твърде пасивни в отношенията си, много е вероятно вашето мнение за определени теми да бъде постоянно засенчвано от това на партньора ви. Може и вие да не изразявате своето мнение напълно. Ако усещате, че гласът ви лесно се губи в отношенията ви с половинката, трябва да вземете мерки, защото това неравновесие ще ви се отрази зле в даден момент. Не ослепявайте от любов и не оставяйте друг човек да взема всички решения вместо вас. Това няма да укрепи връзката ви, а по-скоро ще даде власт на вашия любим и той може да започне да се опитва да ви контролира. Изказвайте и дръжте на собственото си мнение, но не забравяйте да чуете и чуждото!

2. Редовно се чувствате неадекватни

Ако все се извинявате на половинката си за нещо и по няколко пъти на ден повтаряте, че съжалявате за еди-какво си, то най-вероятно сте прекалено пасивни в отношенията си. Това е знак, че сте натоварени с много вътрешна тревога и несигурност. Ако все се опитвате да направите партньора си щастлив, а той е все по-недоволен, значи вие не давате приоритет на личното си психично и физическо благосъстояние, а смятате, че е ваше задължение да направите същото за половинката си. Ако връзката ви е стабилна и здравословна, вие и двамата трябва да искате най-доброто за другия.

3. Отдалечили сте се от важните хора в живота си

Изключително важно е да останете във връзка с вашето семейство и приятели, дори когато сте силно влюбени. Не е добре да се отчуждавате от близките си заради партньора ви, а още повече пък да прекарвате време само с неговите приятели и близки. Това е често срещан проблем във взаимоотношенията между двама души. Намерете начин да откриете баланс в това отношение и да се виждате и със своята си социална група, дори ако трябва да прекарате няколко часа без половинката си.

4. Забравили сте собствените си цели и мечти

Пренебрегването на собствените ви житейски цели и стремежи отпреди връзката, е сигурен знак, че може би сте позволили на половинката си да поеме контрола над живота ви. Това показва, че вече не виждате смисъла да работите усилено, за да постигнете личен успех, защото успехът на партньора ви е по-важен. Изключително важно е да не спирате да преследвате личните си цели, дори и да сте във връзка, защото това ви кара да се развивате като индивид. Не пренебрегвайте собствените си желания и интереси, ако не искате животът ви да стане по-сив и скучен. Ако загубите себе си, докато сте във връзка, може да изгубите и любовта на половинката. Тя/той все пак някога е бил заинтригуван от вас именно заради личността, която сте били преди. Ако партньорът ви се опитва да ви засенчи със своите качества и ако той смята, че неговите цели са по-важни от вашите, то значи връзката ви не е хармонична, а партньорът ви не е достатъчно грижовен и любящ.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари