IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 начина по които ниското самочувствие проваля връзката ви

12 ноември 2018 15 10

Вижте какви са щетите

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Ако отдавна сте в сериозна връзка, възможно е да имате ниско самочувствие. Все пак е минало известно време, откакто сте полагали старания да сте привлекателни за противоположния пол. Но ако показвате признаци на ниско самочувствие, това може да навреди много на настоящата ви връзка.

Ето и 6 начина, по които ниското ви самочувствие влияе зле на вашите взаимоотношения:

1. Ниското самочувствие е ограничаващо

Ако самочувствието ви е твърде ниско, вие няма да дръзвате да поискате това, което реално искате и очаквате от половинката си. Също така вие няма да поставите ограничения върху това, което не харесвате в своя партньор. Самоувереността дава власт, с която вие не разполагате към момента.

2. Ниското самочувствие е стресиращо

Ако вашето самочувствие не е достатъчно високо, вие ще сте склонни да се молите и примирявате, ще криете собствените си мисли и чувства, за да избегнете разногласия. Ако се криете зад липсата си на увереност, вашият партньор може и да не разбере истинската ви същност, а в резултат на това двамата няма да можете да разрешите междуличностните си конфликти.

3. Ниското самоуважение е разрушително

Ако нямате самочувствие, вие няма да имате вяра в собствената си стойност и няма да се уповавате на собствената си вътрешна сила. Вие няма да изисквате от половинката си да се отнася към вас с доброта и уважение. Ще толерирате лошото и болезнено поведение от другите към вас и ще чакате прекалено дълго, за да предприемете някакви мерки срещу това.

4. Ниското самочувствие е непривлекателно

Ако имате ниско самочувствие, възможно е да изглеждате твърде отчаяни и да сте твърде обсебени и зависими от половинката си, което със сигурност не е привлекателно.

5. Ниското самочувствие носи страх

Ако нямате достатъчно самочувствие, вие ще се страхувате да се доверите на половинката си напълно, а освен това няма да се чувствате удобно да ѝ покажете своята уязвимост. Често ще се държите отбранително, което пък ще ограничи дълбочината на интимност, която можете да имате с партньора си. Хората със здравословно самочувствие приемат своите слабости и не се страхуват от факта, че не са перфектни. Това им дава възможност за изграждане на по-дълбока интимна връзка с партньора им.

6. Ниското самоуважение води до недоразумения

Важно е във всяка връзка човек да може да изразява това, от което се нуждае. Ако вие не споделяте своите нужди с половинката си, защото се страхувате да не го/я разочаровате, вие самите ще ставате все по-разочаровани от връзката си, а половинката ви ще бъде все по-объркана и изнервена от това. Ниското самочувствие на единия или и на двамата партньори, води до повече драма в отношенията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари