Всяка жена има различни сексуални предпочитания. Независимо дали обича да поема контрола в свои ръце или не, тя винаги очаква едно вълнуващо изживяване и дава всичко от себе си, за да може то да бъде такова и за мъжа.

И баба знае мисионерската поза, но има много други, които доставят далеч по-голямо удоволствие от секса. Според физиката на двамата партньори, те могат да изберат как да застанат, за да им е най-комфортно. Разбира се, тук всеки има своите малки тайни.

Ето няколко позиции, които жените предпочитат в различни ситуации:

Когато искат да ръководят нещата: Стрелата на Амур

Прилича доста на мисионерската, но при тази поза жената е отгоре и се чувства по-уверена, а мъжът лежи по гръб и е по-пасивен в случая. „Тази поза може да помогне за изграждане на доверие между двамата, като чисто физически жената ръководи ритъма“, казва д-р Деби Хербеник, който е автор на ръководство за секс за жени. При Стрелата на Амур жената ляга върху мъжа като се опира на лакти и изпъва краката назад. Той я обгръща с крака и й позволява да се движи свободно.

Когато искат оргазъм: Котка

Може би в очите на мъжа изглежда, че жената отново иска да мързелува, но всъщност тази поза предполага дълбоко проникване и дамата трудно се разминава без оргазъм (Е, зависи какво може той ахаха). Жената застава на ръба на леглото като се подпира на колене и издава дупето назад. При тази поза има голяма клиторна стимулация и доста, почти 37% от жените се нуждаят от нещо допълнително, за да достигнат оргазъм.

Когато искат да забременеят: Мисионерска

Зачеването е сложен процес, който зависи на първо място от здравословното състояние на двойката. Върху оплождането оказват влияние редица фактори, но позата също е от значение. Ако изберете мисионерската, ще увеличите шансовете за забременяване.

„Разбира се, важен е наклонът на талията. Поставянето на възглавница под таза може да ви помогне да я повдигнете малко и така да създадете идеални условия за по-лесното достигане на сперматозоидите до вашата яйцеклетка“, коментира пред Woman'sDay Ейми Левин. По думите ѝ, по този начин няма опасност спермата да изтече бързо от влагалището както се получава при някои други пози.

Когато искат по-дълъг полов акт: Лисица

Преждевременната еякулация може да развали настроението както на жената, която не е успяла да свърши, така и на мъжа. Тази поза прилича малко на мисионерската. Жената е легнала по гръб и трябва да качи краката си чак до раменете на мъжа. Така той може да проникне максимално дълбоко, а и се чувства по-удобно, което е предпоставка за по-дълъг полов акт.

Когато той е надарен: Преплетени тела

По-големият член може да създаде по-приятни усещания, но и болка за една жена. Така наречената любовна плетка или страничното проникване са подходящи в случая. Мъжът и жената лягат настрани, лице в лице, като преплитат ръцете и краката.

Четете още:

6 причини сексът да ви прави по-умни

4 неща, за които мъжете се притесняват преди секс