IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Половинките, които се карат, се обичат по-силно

16 декември 2018 16 15

Как конфликтите помагат на връзката ви?

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Половинките, които се карат по-често помежду си, се обичат много повече, отколкото тези, които имат спокойни отношения. Това показва изследване, проведено от екип от Университета в Аризона, САЩ. Според данните, 44% от женените двойки вярват, че конфликт поне веднъж седмично има положително влияние за връзката им.

Партньорите, които спорят често, но всичко завършва по мирен начин, са склонни да останат заедно завинаги, сочат още резултатите.

Ето как конфликтите между двама души помагат на връзката:

1. Споровете са знак за зрялост на партньорите

Постоянните караници определено не са най-добрият начин за изграждане на дълготрайни отношения. Ако двамата спорят в рамките на нормалното и накрая стигат до компромис в името на техните отношения, това означава, че вече са зрели хора, готови за по-сериозна крачка – създаване на семейство.

2. Двамата стават по-грижовни един за друг

Би било много по-лесно просто да обърнете внимание на някои навици на партньора ви, които ви побъркват. Фактът е, че след като на мъжа му се каже поне 10 пъти, че не трябва да си хвърля чорапите под леглото, следващият път той започва да използва коша за пране, защото мисли за половинката си. Той не иска да я нарани и започва да се грижи повече за нея.

3. Комуникацията между двамата се подобрява

За да си имате доверие, трябва да спорите и да изгладите някои недоразумения. В противен случай ще останат недоизказани неща, които пораждат разни съмнения. Или както казват хората: „В спора се ражда истината“. Именно спорейки може да научите много за вашата половинка и да подобрите комуникацията с нея.

4. Връзката става по-силна

Когато спориш с партньора си, няма значение дали печелиш или губиш. Малките конфликти, които има във всяка една двойка, особено в началото, помагат на хората да открият истинската същност на другия, както и да изградят по-здрави взаимоотношения с нея.

5. Връзката е по-дълготрайна

Погрешно е двама души да премълчават за проблемите помежду им. Ако искат връзката им да бъде по-силна и дълготрайна, е необходимо да си казват всичко в очите. Споровете ще ви помогнат да се съсредоточите върху проблемите и заедно да намерите решение.

6. Споровете ви „изваждат“ от скуката

Ако сте заедно от по-дълго време, нормално е да се карате по-често. И в това няма нищо лошо. Винаги единият няма да е съгласен с другия. Конструктивните конфликти могат да подхранват искрата на вашите взаимоотношения и да разнообразят ежедневието. Колко скучно би било, ако всичко вървеше по мед и масло?

Кога бракът ви е лишен от любов

5 неща, които хората изхвърлят при нова връзка

Трудно ли е да имаш връзка с човек от същата зодия?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

( преди 5 години )
.... ( преди 5 години )
ne obi4am nito sporovete , nito skandalite . ne sum suglasna s podobno povedenie v li4nite otno6enia s liubim 4ovek.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар