IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проучване: Мъжете сменят чаршафите 11 дни след секс

21 февруари 2019 16 00

Жените го правят доста по-рано

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Кой е по-голям чистофайник след секс – мъжът или жената? На този въпрос се опитва да отговори проучване на „Матрис адвайзър“, публикувано в „Mirror“. Оказва се, че освен за вземането на душ, някои учени се интересуват след какъв период от време хората си сменят чаршафите след полов акт.

Според данните на близо 1 000 души, дните зависят от удоволствието, което мъжете и жените са изпитали. Докато сексът налага смяна на чаршафите след 18 дни при представителите на силния пол, при тези от слабия това става само след 2 дни.

Когато половият акт удовлетворява и двамата, жените решават да сложат нови чаршафи след 4 дни, а мъжете средно след 11.

Никой няма да се учуди от факта, че ергените държат едни и същи чаршафи доста дълго време – цели 45 дни. Сменят ги на по-малък интервал от време единствено, ако имат някаква връзка и се надяват да правят секс скоро. Така със завивки, които все още миришат на омекотител, могат да направят и по-добро впечатление.

Общо 43% от участниците (мъже) в изследването са посочили, че предпочитат да заложат на чист комплект за спане, ако имат планирана среща или очакват да имат гости от женския пол. При жените обаче е съвсем различно – едва 33,4% правят това. Но това може да означава, че по принцип си ги сменят редовно.

По принцип човек сменя спалното си бельо средно на всеки 24 дни. Но когато в едно легло има двама души, този срок може да бъде и по-малък. Освен това има сезони, в които хората се потят доста повече, например лятото. Тогава е по-добре чаршафите и калъфките да се сменят дори на седмица, както и да се перат на по-високи градуси.

Четете още:

4 начина да увеличите шансовете си за оргазъм

Редовен секс – предпоставка за дълга и щастлива връзка

6 признака, че сте с него не само заради секса

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари