IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 знака, че имате проблеми с доверието

2 април 2019 15 00

Няколко съвета как да решите този проблем

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Да не можете да се доверите напълно на човека, с когото имате сериозна връзка, не е забавно. Ако усещате, че обичате много партньора си, но все имате чувството, че той рано или късно ще ви предаде по някакъв начин, то значи имате проблеми с доверието.

Според експертите, проблемите с доверието, във всички форми и размери, произтичат от нарушаване на изговорени или неизречени очаквания или граници в една връзка. Въпросът е, че човекът, който не може да се довери на половинката си, постепенно потъва в тъга, което пък вреди на връзката.

Ето и сигурните знаци, че имате проблеми с доверието:

1. Чувствате се несигурни

Възможно е да имате проблем със самочувствието, ако се чувствате несигурни в партньора си. Може би причината се крие в миналото ви. Ако вашият партньор се опитва с всички сили да ви накара да се чувствате уверени, обичани и ценени, но вие не можете да се отърсите от усещането, че нещо ви липсва, то в този случай трябва да направите крачка назад и да разберете какво е нарушило вашата способност да приемате любов от другите.

2. Не комуникирате с партньора си искрено за вашите чувства

Чувствата на страх, безпокойство, стрес, предателство и объркване често съпътстват проблемите с доверието. Най-добрият начин да се преборите с тях е да заложите на честна комуникация с половинката си. Определете границите, нуждите и очакванията във вашата връзка. Колкото повече отстоявате това, което искате и това, от което се нуждаете в отношенията си, толкова по-голям е шансът партньорът ви да ви го даде. Не очаквайте друг човек да се досеща за нуждите и желанията ви, без открито да му ги споделяте.

3. Имате проблем с желанието за независимост на половинката си

Има хора, които държат да прекарват 100 процента от свободното си време със своя партньор. Ако обаче партньорът им казва, че има нужда от време за себе си, това те приемат като предателство. Ако не сте сигурни какво прави партньорът ви, когато не сте заедно, и ако не можете да му се доверите, говорете помежду си и решете какво можете да направите по въпроса. Ако връзката ви е стабилна и здрава, не би трябвало да чувствате необходимост да знаете какво прави половинката ви във всяка една секунда, когато не е с вас. Част от доверието в една връзка се крепи на това партньорите да си дават пространство един на друг.

4. Вашият партньор е започнал да ви се сърди

И накрая, ако вашата половинка е започнала да ви се сърди заради това, че не ѝ вярвате достатъчно, то трябва да направите нещо, за да заздравите отношенията си. В този случай, опитайте се да не се защитавате и да не се правите, че нищо не се е случило. По-добре си признайте, че имате някои съмнения и говорете за тях с партньора си. Често пъти двойките успяват да се справят с проблемите си само като говорят и мислят на глас за тях. Споделете страховете си със своя любим човек и работете заедно, за да намерите решение, което да ви накара да се чувствате обичани и чути.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари