IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да говорим с партньора, ако не сме доволни от секса

16 април 2019 15 00

Специалисти дават ценни съвети

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Една връзка се гради не само на любов и разбирателство, но и на хубав секс. Всеки знае, че няма как интимният живот да е отличен всеки месец. При двойките винаги има възходи и спадове, но важното е да се говори за тях.

Ако сте неудовлетворени от представянето на партньора ви в леглото, не бива да се притеснявате. Най-доброто нещо, което да направите в този момент, е да говорите открито с него. Специалисти дават ценни съвети как да подходите.

Познавате ли желанията на другия?

За да прецените има ли какво да направи някой от двамата и какво може да промените в секса, за да изпитвате по-голямо удоволствие, помислете познавате ли достатъчно добре желанията на другия. „Сексуалните предпочитания са толкова различни и уникални, колкото индивидуалността на всеки човек“, коментира пред „Insider“ Бианка Родригес, семеен терапевт. Тя смята, че няма погрешен начин, по който да изразиш сексуалността си, стига партньорът да е съгласен с нея.

„Познаването на предпочитанията на другия може да улесни разговора“, казва още специалистът.

Предвидете реакцията

Преди да говорите с партньора си за това как се чувствате и какво точно не ви харесва в сексуалния живот, предвидете как може да реагира той. Ако гаджето ви се пали лесно, не е препоръчително да му казвате: „Не те бива в леглото“ или „Не мога да получа оргазъм“. В този случай се опитайте да поднесете информацията по възможно най-деликатния начин, но въпреки това да не спестявате истината.

5 причини да зарежете мъжа, когото обичате

Д-р Ребека Монгомъри, която е лицензиран психолог, е на мнение, че не бива да поставяте просто картите на масата, защото ще получите само една негативна реакция. Ако обичате френска любов, но приятелката ви не харесва тези ласки, не я обиждайте, че е консервативна, а поговорете как да разнообразите нещата взаимно.

Внимавайте с изразяването

Няколко думи, казани в погрешния контекст може да обидят половинката ви. Особено жените са по-чувствителни. Ако ги засегнете на тема „малки гърди“ или „пухкаво тяло“, това може да доведе до раздяла. Когато искате да подобрите сексуалния си живот без да сменяте гаджето, помислете как да се изразите най-добре, за да ви разберат правилно, казва семейният терапевт Хайди Макбейн. Той съветва да говорите така, че да не обвинявате или критикувате другия, както и да обмислите добре дали и вие нямате вина за неудовлетвореността от секса.

6 любими секс пози на мъжете

Потърсете мнението на другия

Терапевтите изтъкват, че е важно да кажете всичко, което изпитвате, но от друга страна трябва да чуете и мнението на другия. По този начин разговорът ви ще бъде по-продуктивен, казва още Родригес.

Любопитството ви за това какво харесва или не другият, ще покаже на вашата половинка, че държите на нея и имате желание да подобрите интимния ви живот.

Потърсете професионална помощ

Ако се чувствате нервни и се притеснявате от предстоящия разговор, ако смятате, че вината е ваша и партньорът ви ще реагира отрицателно, обърнете се към професионалист за съвет. Просто споделете с другия, че искате да отидете при терапевт, с когото да поговорите не само за секса, но и за проблемите във връзката.

Защо жененото ви гадже не напуска съпругата си?

Как да поискате секс от гаджето?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари