IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да имате по-силна връзка с партньора?

14 май 2019 15 00

Научете какво цени най-много

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Всеки иска да има партньор, който чете мислите ви и винаги знае от какво имате нужда. През годините няма как да не сте имали връзка, която ви е карала да се чувствате зле. Тогава сигурно сте си казвали, че следващото гадже трябва да ви разбира, уважава и ви дава някаква сигурност.

За да се разбират двама души и вървят напред ръка за ръка, те трябва да са свързани не само физически, но и емоционално. За някои това изглежда като непосилна задача, но когато знаеш очакванията на партньора си и ги приемаш, е много по-лесно.

Ето няколко съвета как да изградите по-силна връзка с човека до вас:

1. Уважавайте себе си

Никога няма да обичате партньора си достатъчно или да укрепите връзката си с него, ако не приемате своята същност. Трябва да уважавате първо себе си, за да имате и взаимно уважение с половинката. Според психолози, достигането на душевен мир може да помогне на човек да се отпусне и намери онова, което търси във връзката. Не позволявайте да ви мачкат. Колкото по-положително е мисленето ви, толкова по-хубави неща ще ви се случат. Когато изчистите съзнанието си, ще може да се отдадете максимално на своето гадже и изградите по-силна връзка с него.

2. Бъдете отворени към нови неща

Спрете да мислите какво ще кажат другите, а живейте! Понякога със стартирането на нови отношения всеки има различни нагласи. Жените, например, се страхуват да не направят лошо впечатление или не могат да бъдат себе си заради разни стереотипи. Ако сте свикнали да живеете по един начин, то с човек до себе си трябва по някакъв начин да се промените. Постепенно ще видите, че е по-добре да се напаснете един друг, отколкото да налагате свои правила, защото това е доста ограничаващо, особено в началото.

Опитайте се да бъдете по-отворени към промените в името на връзката и никога не поставяйте на пиедестал себе си и това, което сте направили за нея. По-добре е да взимате решенията заедно.

3. Отдайте се на другия в свободното време

Няма как да искате повече привързаност и топли чувства, ако не отделяте достатъчно време на половинката си. Не става дума за скъпи подаръци и изненади, а просто прекарване на свободното време с него. Покажете, че искате да бъдете в живота му и заедно да направите спомени. Въпреки всичко, гледайте да не го/я задушавате с присъствието си.

Пътувайте, ходете на масови мероприятия заедно, разхождайте се... Разбира се, не бива да подценявате и ситуации, в които партньорът се нуждае от прегръдка и човек, с когото просто да поговори за проблемите.

4. Научете какво цени човекът до вас

Никога не може да обичаш човек на 100%. Със сигурност много от вас са си правили списък с положителните и отрицателните качества на гаджето в началото на връзката. Всеки човек има своя характер и неща, на които държи. Поинтересувайте се какво цени той/тя. Така може да избегнете много спорове и подобрите връзката си с него.

5. Не забравяйте разнообразието

В началото има романтика и тръпка, но те бързо изчезват, ако попаднете в рутината на ежедневието. Не забравяйте, че трябва да разнообразявате връзката от време на време, за да може човекът до вас да не губи интерес. Дори и да имате твърде много работа или сте изморени след напускане на офиса, мислете за половинката. Поне веднъж седмично ходете на някое ново място – било то ресторант, театър, кино или други. Бъдете спонтанни и ще имате по-силна и здрава връзка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

анонимна ( преди 4 години )
не вярвайте на стереотипи, има нещо неуловимо, химия ли, не знам, всичко друго са си откровени измишльотини........, ако не става, то просто не става......
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
.... ( преди 4 години )
obojavam i obi4am prekrasen 4ovek , goliam i hubav bliznak , i tursia na4in vseki mig da sum s nego , govoria bez tulkuvania ,
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар