IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 признака, че не сте готови за обвързване

24 май 2019 15 15

Мислите ли още за бившето гадже?

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Готовността за започването на нова връзка е въпрос на желание. На думи е много лесно, но в действителност не е така. Ако сте наранени и разочаровани от последния си партньор или партньорка, трябва време, за да се възстановите от преживяното.

Колкото и да се навивате, че вече сте свободни и ще се впуснете в безразборни контакти и ще се забавлявате както никога преди, истината е, че трудно ще го направите, защото изпитвате страх от повторно отхвърляне.

Дори и да излизате с някой чисто приятелски, за да се развличате от скуката и тъгата, помислете дали наистина сте готови да започнете нова връзка. Ето пет признака, че все още не сте:

1. Все още мислите за бившето гадже

Няма как да се отдадете изцяло на друг човек, ако непрекъснато мислите за бившето гадже. Ако излизате с приятели или с някой обожател/ка, но постоянно гледате в социалните мрежи дали експоловинката е на линия или мислите какво прави той/тя в момента, то вие не сте готови за нова връзка. Просто се заблуждавате – искате да го направите, но чувствата ви са другаде. За да продължите напред, не бива да поглеждате назад в миналото.

Според Лиза Мордкович, лицензиран психотерапевт, оплакванията и въобще приказките за бившите могат само да ви попречат да намерите сродната си душа. Никой, който ви харесва, не би останал с вас, ако му разказвате за минали връзки.

2. Не искате повече компромиси

За да имате здрава връзка, трябва да бъдете отговорни и ангажирани към човека, когото харесвате. Сигурно си повтаряте, че повече няма да правите компромиси, защото сте постъпвали така с бившия и не сте получили нищо хубаво. Но при всяко ново обвързване е различно. Ако се влюбвате, може би ще преглътнете факта, че обектът на вашите желания работи нощни смени или през уикендите, когато вие си почивате. Времето ще покаже дали ще може да „пречупите“ някои свои убеждения в името на новата връзка. Едно е сигурно – не бързайте с обвързването, ако не можете да напаснете ежедневието си към другия.

3. Ходите на безсмислени срещи

В един момент човек така се отчайва, че започва да приема покани за срещи и запознанства, уредени от негови приятели и роднини. Но това е нож с две остриета. В повечето случаи те са безсмислени и не свършват добре.

Ако искате истинска връзка, но удряте само на камък, спрете да ходите по срещи и изчакайте. Може би ви трябва още малко време, за да намерите подходящия човек. Понякога е по-добре да сте сами, отколкото да се нервирате с глупави запознанства.

4. Много сте самотни

Ако гледате как всичките ви приятели си имат половинки, плачете вкъщи и се обвинявате, не сте готови за нова връзка. Трябва да се отърсите от негативните емоции и преоцените какво искате от живота. След раздяла човек трябва да е сам, но да започне да прави неща, които му харесват и го карат да се усмихва. Поживейте си малко без гадже – излизайте с приятели, пътувайте, намерете си хоби. След като се избавите от депресията, тогава може да започнете да ходите по срещи.

5. Дразните се на обвързаните ви приятели

Социалните мрежи могат да ви смачкат самочувствието. Там много хора качват снимки, на които са щастливи с половинките си. Сигурно разглеждате профилите и се чудите защо вие сте на 30 и все още нямате сериозна връзка, камо ли деца и стабилно семейство. Това е поредният знак, който да ви подскаже, че все още не е дошъл подходящият момент за ново начало.

Другите хора могат да ви дразнят с кадри, но никой не знае дали след направата им всичко е „безоблачно“. Ако се притеснявате, че няма с кого да идете на море или че трябва задължително да имате приятел/приятелка за сватбата, на която са ви поканили, няма да откриете идеалната партия. Оставете се на съдбата, тя ще ви води.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари