IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мръсни приказки – преди или по време на секс?

28 май 2019 15 00

Някои са твърде стеснителни

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Разговорите за секс не са за всеки. За някои не са проблем, но за други винаги когато някой започне тази тема, те инстинктивно се оглеждат дали няма хора наоколо, които да ги чуят. Или пък предпочитат да го правят само в спалнята, когато са насаме с партньора.

Не се притеснявайте, ако в даден момент сте казали нещо по-вулгарно и то не е на място. Всеки е имал подобна ситуация поне един път в живота си. Затрудненията в комуникацията между двата пола идват най-вече от разликата във възприятията им.

Когато мъжът и жената се познават добре и знаят докъде могат да стигнат, тогава мръсните приказки са приятни и за двамата, но в повечето случаи трудно се намира „златната среда“, защото някои са по-консервативно настроени.

За да не звучите вулгарно, за предпочитане е да говорите за секс непосредствено преди или по време на самия акт. Тогава бушуват хормоните и на двата пола и интимните подробности могат да повишат либидото.

Смята се, че мъжете първи „развързват“ езика си, докато на дамите им трябва време, за да им отговорят. Според сексолози, за да може те да достигнат това вербално ниво, трябва първо да са изпитали определена възбуда. Чак тогава пада „прагът“ им на стеснителност. Ето защо по време на любовната игра говорят предимно мъжете, за да стимулират половинките си, които разчитат на езика на тялото.

Специалистите съветват да изберете внимателно точния момент, в който да започнете да говорите за вашите сексуални фантазии или какво сте запланували на гаджето си. Ако единият е на една вълна, а другият на друга, нещата няма да се получат. Когато мъжът/ жената до вас няма желание за секс, по-добре прекратете приказките, защото ще си навлечете по-скоро недоволството им, отколкото тяхното внимание.

„Нашите тела може да усещат нещо, но ако умът ни се освободи напълно от страничните мисли, удоволствието винаги ще бъде кратко. Мръсните приказки ни помагат да забравим за главата си и мислим за телата ни“, коментира Джени Блок, сексолог, експерт по запознанства. Тя смята, че само определени стонове и действия на другия могат да накарат човек да спре да мисли за прането на терасата и се отпусне. И е категорична, че не е нужно да говорите много, защото понякога една приказка преди или по време на секс, може да разпали страстите.

„Винаги казвам на хората да мислят за сетивата си. Ако не сте свикнали да говорите вулгарно, по този начин, не се чувствайте задължени да го правите“, казва сексологът Меган Стюбс. Тя съветва по-срамежливите да ползват ефекта на текстовите съобщения – хем няма да се притесняват, хем ще постигнат желания ефект.

Хубаво е разговорът да излезе извън спалнята. Според изследвания в САЩ, хората, които не се притесняват да говорят за секс в ежедневието си, имат по-задоволителен сексуален живот. Ако не говорите за секс, то как ще се отпуснете по-късно? Ако не повдигате темата, половинката ви ще си помисли, че нещо не е наред и ще ви „обстреля“ с въпроси.

 

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари