IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Личен опит: Съпругът ми е много красив и ревнувам ужасно!

31 май 2019 15 00

Какъв е отговорът на психолога?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Съпругът ми е много красив, винаги и навсякъде става център на внимание. Привлича веднага погледите. Сега той ще учи в университет и не мога да приема факта, че той ще бъде заобиколен от други момичета. Как да се справя с ревността?
Наталия, на 34 години

Наталия, за да има отговор този въпрос трябва да сме наясно, че след като съпругът ви е красив е нормално да му обръщат внимание. Винаги може да се появи друга жена, която да иска да завладее „съкровището“.

Как се чувства вашият съпруг при това внимание? Счита ли се за красив? Погледите на жените ласкаят ли го? Съпругът ви предизвиква ли ревността ви, нуждае ли се от вниманието на други жени? Има много въпроси. Като им отговорите честно можете да разберете истинската причина за вашата загриженост.

Може би, обичайки своя съпруг, възхищавайки му се и страхувайки се да не го изгубите, сте прекалено фокусирана върху външния му вид. Какви са неговите лични качества, които цените? Умен ли е, мил, с чувство за хумор, щедър, грижовен? Какво цените в него освен красотата? Преодолявате ли заедно трудностите, подкрепяте ли се един друг, споделяте ли общи хобита?

Вие трябва много добре да разберете какво цените в съпруга си. И дали пък не се страхувате да не го разочаровате? Или пък се съмнявате в достойнствата си?

Може би красотата на съпруга поражда несигурност в собствените ви качества и „права“ към него? Ако е така, проблемът не е във външния му вид. Необходимо е да се изяснят истинските ценности на вашата връзка.
Инна Чиркова, психолог, пред Psychologies

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари