IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прекаленото мислене убива връзката

21 юни 2019 15 00

Започнете да живеете за момента

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Всяка една връзка е подлагана на изпитание в един или друг момент. Понякога проблемът е, че някой от двамата партньори се вглъбява във всяко едно малко нещо.

Може би и вие сте един от тези хора, които имат навика да се хващат за най-малкия проблем. Чудите се кога човекът до вас ще престане да хърка или пък кога ще започне всеки ден да пита как е минал денят ви. Очаквате нещо от него и когато то не се случи, вие го приемате като знак за голям проблем и възможност за край на връзката.

Общо взето мозъкът ви не спира да работи и да се притеснява за неща, които може би съществуват, а може би не са действителност. Това със сигурност нарушава спокойствието както на партньора, така и вашето собствено. Ето някои неща, за които мнозинството от хора се тревожат и ако вие сте един от тях, има и начини как да спрете този вреден навик.

Винаги си мислите „Ами ако?“

Винаги се притеснявате за проблеми и си представяте негативни резултати. Тревожите се за неща, които може би няма да се случат в бъдеще, което ви спира да се насладите на времето с партньора ви.

Не живеете за момента

Тъй като винаги се притеснявате за неща, които са въображаеми, това ви пречи да се насладите на момента. Всъщност, твърде многото мислене може да убие удоволствието в една връзка, да ви попречи да се сприятелите с нови хора и да се насладите на настоящето, което може да е прекрасно.

Партньорът ви може да се чувства неразбран

Прекаленото мислене може да ви накара да си представяте негативни резултати и да правите грешни заключения. Това със сигурност ще доведе до спор с половинката ви, която може да се почувства наранена, защото вие не я разбирате.

Имате проблем с привързването

Вглъбяването в малките неща и незначителните ситуации, може да повлияе на настроението ви и да ви накара да се съмнявате в себе си. Дори човекът до вас може да усети вашата напрегнатост, което да доведе до неговия собствен дискомфорт. Това може да ви попречи да признаете какво наистина чувствате и накрая да се окажете в неприятна ситуация.

Решението

Първото нещо, което можете да направите, е да признаете, че твърде много се вглъбявате и да започнете да мислите малко по-малко за незначителните неща. Всеки път, когато усетите, че залитате в неправилната посока и започвате да мислите негативно, потърсете начин да превърнете тези мисли в положителни.

Потърсете причините, поради които сте избрали човека до вас и какво ви прави щастливи заедно. Можете дори да си водите дневник, в който да записвате положителните и негативните черти на партньора си и след това да ги премислите.

Най-важното обаче е диалогът. Когато чувствате дискомфорт или притеснение относно проблем или ситуация, обърнете се към партньора си. Той е човекът, който ще ви разбере и ще се опита да ви помогне. Ако проблемът е свързан с него, то опитайте се да му кажете тези неща внимателно, а не да започвате спор, който няма да даде никакъв резултат.

 

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари