IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да НЕ правите след раздяла?

13 юли 2019 15 15

Дайте си време да се съвземете

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Раздялата е едно от най-трудните неща в живота на човек. Откъсването от познатото и приятното винаги води до емоционално разтърсване, особено ако става въпрос за любовни взаимоотношения. Всеки човек има различни методи за справяне с края на една връзка, но се наблюдава една тенденция, която доста хора следват.

Едва ли има човек, който не знае какво означава т. нар. „отмъстителен секс“. Но все пак за тези, които не са страдали от раздяла, ще обясним. Това е механизъм, чрез който човек се опитва да забрави бившия или пък да излее гнева си след като е бил зарязан.

Според проучване, около 1/3 от хората се впускат в интимни отношения с нов човек по-малко от месец след като са минали през раздяла. Макар причините да са различни за всички, този вид секс невинаги води до добри резултати. Затова повечето експерти съветват да помислите за други начини, чрез които да се справите с раздялата.

Повечето хора смятат, че това ще им помогне да се успокоят и да забравят по-бързо бившето си гадже. Всъщност, разочарованието от раздялата не е на физическа, а на психическа основа, което означава, че най-добрият начин да се справите с нея, е просто да си дадете време. Не се впускайте в нови взаимоотношения веднага, за да притъпите болката си.

След такъв вид секс е възможно да проявите чувство на вина и неудобство. Особено ако ви се случва за първи път и не сте такъв тип човек, със сигурност ще има период от време, в който няма да се чувствате добре в кожата си.

Не трябва да забравяте, че при такива взаимоотношения често има наранени. Ако за вас това е просто една нощ, за другия човек може да означава нещо повече. Затова помислете и за човека срещу вас, преди да се решите на такъв вид решение.

Другото, което трябва да знаете, е че сексът няма да излекува разбитото ви сърце. Трябва да дадете време на тъгата да премине и да почувствате всичко. Дори и да ви се струва, че плачете вече от цяла седмица, не се решавайте на по-грешни стъпки.

Съветът на експертите е да се обадите на приятел или близък и да изговорите с него всичко, което ви тревожи, за да може и той да ви даде някакъв съвет.

 

Снимки: iStock

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

анонимна ( преди 4 години )
Това не е истина, още малко и ще ни дават съвети да траем и да чакаме едва ли не другият да се налудува, та може и да се върне......
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
bager na mosta ( преди 4 години )