IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Учени отрекоха любовта от пръв поглед

14 юли 2019 15 15

Не се впускайте в сериозни заключения още след първата среща

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Случвало ли ви се е да отидете на първа среща и след това да си мислите, че този човек е вашият? Започвате да си въобразявате сценарии, в които вече виждате срещата на родителите и какви цветя ще имате на сватбата си.

Повечето момичета имат такива първи срещи, след които не могат да спрат да мислят за момчето. По-рядко това се случва при мъжете, които по-бавно свикват с момичето и дълго време се държат така, сякаш нямат интерес към нея.

Учени обаче развенчаха мита за любовта от пръв поглед като я нарекоха „просто взаимно привличане“. Проучването е проведено сред 200 участници като са били изследвани 500 срещи между тях.

Хората са на възраст между 20 и 25 г. То е било разделено на три части – онлайн проучване, лабораторно проучване и три срещи между участниците, които траят около 90 минути.

Тези, които се виждат очи в очи е трябвало да отговорят на въпроса дали са почувствали любовта, или просто са били физически привлечени към човека отсреща. Също така хората са били попитани дали са изпитали страст и до каква степен е стигнала интимността.

Според резултатите, повечето хора са изпитали по-скоро физическо привличане, а не желание за нещо по-сериозно. Това кара учените да смятат, че любовта от пръв поглед е почти невъзможен феномен.

Другото, което проучването оборва е, че жените са тези, които се влюбват по-лесно. Накрая на изследването се оказало, че представителите на силния пол са тези, които са изпитали по-дълбоки чувства.

Проучването стъпва на базата на това, че една връзка се гради постепенно и е много трудно човек да се влюби още на първа среща. Нужно е време, за което да се оформят такъв вид взаимоотношения, тъй като партньорите трябва да се опознаят и да разберат дали си допадат.

Така че ако сметнете, че още на първото виждане сте намерили човека на живота си, дайте си време. Първо го опознайте и тогава правете по-сериозни заключения.

 

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари