IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вината след случаен секс – по-голяма при жените

22 юли 2019 15 00

80% от дамите отказват безразборни ласки

IStockphoto

IStockphoto

Жените изпитват по-голяма вина след случаен секс, отколкото мъжете. Това показват резултатите от проучване в Норвегия, публикувани в списание „Evolutionary Psychology“.

Според авторите на изследването, различията в отношението на двата пола към случайния секс може да се обясни с човешката еволюция. За да докажат твърдението си, те интервюирали над 260 норвежци от двата пола, на възраст между 19 и 37 години.

Участниците трябвало да отговарят на въпроси за качеството на техния интимен живот. Част от въпросите били свързани с това дали съжаляват, ако са имали случаен секс.

Оказва се, че повечето мъже не изпитват угризения, ако са били в леглото с непозната. При жените обаче положението е коренно различно – близо 35% са отговорили, че се разкайват за това, че са имали безразборен секс. Само 30% от анкетираните са посочили, че са доволни, ако имат интимен контакт още на първата среща. На същото мнение са повече от половината от мъжете.

Секс без правила, но с умение

Интересно е, че 60% от норвежците са отговорили, че съжаляват не за това, че са правили секс, а поради причината, че са се отказали от интимни ласки.

Източник: Pixabay

Съветите на 5 звезди за секса

80% от дамите са написали, че се гордеят с това, че не са правили секс с непознат.

Хващането на венерически болести, забременяване и уронване на репутацията са основните причини, които спират много мъже и жени да правят безразборен секс. Данните на участниците показват още, че колкото по-малко удоволствие изпитват те, толкова по-негативно гледат на тяхното поведение. От друга страна жените са онези, които са по-неудовлетворените от случайния секс.

Кои фактори възпрепятстват оргазма при жените?

Чувството на разкаяние от случаен секс най-често се свързва със страха от бременност, венерически болести и уронване на репутацията. В допълнение, колкото по-малко удоволствие по време на полов акт изпитват участниците, толкова по-негативни са нагласите към тяхното поведение. В същото време случайният секс носи на жените по-малко удоволствие, отколкото за мъжете, разкрива анализът на данните, събрани от изследването.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари