IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Готови ли са мъжете винаги за секс?

24 юли 2019 15 00

Обичайните стереотипи им влияят негативно

IStockphoto

IStockphoto

Наистина ли мъжете са винаги готови за секс? Противно на схващанията, че повечето мачовци никога не отказват интимни ласки, сексолог твърди, че те също имат чувства и не са вманиачени по секса. Д-р Сара Хънтър Мъри прави проучване, с което открива, че обичайните стереотипи за тях им действат негативно.

Специалистът разнищва мъжката сексуалност и установява, че както много жени, мъжете също искат да бъдат желани и необходими, а не да ги разглеждат единствено като компания за секс.

„Мъжете от изследването също коментираха как често се чувстват сякаш „трябва“ да са винаги изпълнени с желание и понякога се съмняват в себе си, когато това желание го няма. Но това, което за мен беше най-трогателно е, че някои от тях споделиха, че често симулират интерес към секса, защото усещат, че това е очакването на обществото и на приятелките или съпругите им, които в противен случай биха се разочаровали от тях. Този начин на мислене на жените може да бъде в ущърб за тях“, посочва д-р Мъри.

Ако някои жени са разочаровани от стереотипите за мъжете, други са на мнение, че мъжът винаги трябва да отговори на техните очаквания. Така много дами остават сърдити и си лягат ядосани, ако половинката им не желае секс, а не разбират, че мъжът може да има друго очакване за вечерта.

Вината след случаен секс – по-голяма при жените

„Моето проучване и наблюдение показва, че мъжете са много по-чувствителни, от досегашните ни разбирания. Понякога не знаят как да покажат нежната страна на своята сексуалност. Откритията ми показват, че мъжете искат да бъдат желани, искат да са уязвими, искат да са близки и свързани с партньора си и че сексът е много повече от физическа стимулация за тях“, обяснява още сексологът.

Има различни причини, поради които мъжете не желаят да правят секс. Това могат да бъдат здравословни проблеми, моментно неразположение, стрес, прекаляване с алкохола и някои опиати, но и усещането, че не са достатъчно близки или емоционално свързани с жената.

„Това ме учуди, защото показва, че страстта при мъжете е на много емоционално ниво. Дори мъжете да се чувстват в настроение, те отново може да нямат желание за сексуална близост ако например усещат, че има неразрешен спор или са твърде далеч емоционално от партньора си“, посочва д-р Мъри.

Кои фактори възпрепятстват оргазма при жените?

Отговорите на участниците в проучването на сексолога показват, че има тясна връзка между усещането на мъжете да са сексуално желани и желанието им за секс. Повечето от представителите на силния пол обаче не разкриват на половинката си, че това е важно за тях.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари