IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Кога трябва да дадете втори шанс на половинката си?

21 август 2019 19 30

Има неща, които може да се простят

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Всяка връзка претърпява трудни периоди в своето развитие. Понякога споровете се превръщат в дни на мълчание, а инатът пречи и на двете страни да протегнат ръка за сдобряване. Има грешки, които са толкова големи за преглъщане, че единственият изход от ситуацията е раздяла.

Но понякога има неща, които не са толкова сериозни, колкото си мислите. Някоя грешна дума или пък забравена годишнина не бива да се превръщат в причината, която ще попречи на развитието на връзката и щастливо бъдеще.

Двамата партньори трябва да са наясно, че понякога обстоятелствата не завсият от другия и той/тя е толкова жертва, колкото и неговата/нейната половинка.

Затова е хубаво първо да премислите нещата преди да направите кардинално решение.

Когато грешката не е толкова сериозна

Понякога една грешка не е толкова сериозна, за да прекрати отношенията ви. Дайте си време да помислите дали партньорът ви наистина е човекът, който има вина. Претеглете причините за случващото се и помислете дали това е първият път, в който любимият ви е стъпил накриво.

Не прибързвайте с решенията си. Ако все пак действията на партньорът ви са някакво изключение от нормалното, то има голяма вероятност той/тя да не повтори грешката си. Тогава сте длъжни да му дадете втори шанс.

Когато той/тя признае вината си

В голяма част от ситуациите, партньорите признават за грешките си. Това показва, че човекът наистина съжалява за стореното и е готов да се промени. Разкаянието е първата крачка към промяната и щом любимият ви е готов да я поеме, бъдете сигурни, че взаимоотношенията ви са му ценни.

Най-вероятно ситуацията е била тази повратна точка, която е му/й показала какво е важното в живота и за какво точно трябва да отдели сили. Такъв човек заслужава втори шанс, след като двамата поговорите сериозно за случилото се и извлечете максимално много поучки от него.

Помислете за себе си

Когато човекът до вас е направил грешка, много е важно да си зададете въпроса дали всичко това ви е наранило достатъчно много. Загубихте ли доверието си в него/нея? Накърни ли достойството ви? Трябва да помислите внимателно върху отговорите си и тогава да действате.

Ако смятате, че тези аспекти от характера ви са непокътнати и можете да продължите връзката си, тогава вторият шанс е задължителен. Ако обаче чувствате човека до вас като чужд, то изходът е само един.

Не бързайте

Вместо да прибързвате към приключване на връзката, почакайте малко. Вижте дали партньорът ви прави това, което е обещал и наистина се е променил. Ако действията му подкрепят казаното, то това е много добър знак за бъдещето ви заедно.

Например, ако любимият не ви е казал, че е навън с момчетата, по-добре му се разсърдете, отколкото да приключите връзката. Ако той разбере, че тези лъжи ви нараняват и започне да ви казва всичко, то няма никаква причина да не му простите.

Вярвайте на инстинктите си

Влюбването понякога пречи на ясната ни преценка за нещата. Обичаме да се поддаваме на емоциите и забравяме за разума, но точно той ни е важен в такива ситуации. Най-вероятно в повечето случаи приятелите ви ще искат да зарежете любимия си сле първата грешка, но инстиктите ви да са на друго мнение.

Забравете за околните и се слушайте във вътрешното си аз. Ако смятате, че половинката ви заслужава втори шанс, не се колебайте в решението си. Все пак вие сте във връзката, а не вашите приятели. Ситуацията ви е най-позната и знаете как да реагирате във всяко едно отношение.

 

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари