IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-добрият ви приятел е влюбен във вас?

5 октомври 2019 18 00

Това ли е краят на вашето приятелство?

Снимка: Pexels

Цял живот търсим любовта, а понякога тя е буквално до нас. Уви, несподелена! Близко приятелство между мъж и жена не е невъзможно, но често единият залита по другия – повърхностно и за кратко или страстно и задълго. Тогава ситуацията става малко напрегната, но и това не е краят на света и евентуално можете да запазите приятелството си.

На първо място бъдете честни

Ако усетите накъде вървят нещата или получите любовно признание в прав текст, не се опитвайте да замажете положението. Този човек ви е много близък и ако не изясните кой как се чувства, накрая ще ви е постоянно неловко в компанията му. Освен това не трябва да му давате напразни надежди.

Нормално е да се чувствате странно

Все пак досега сте го приемали само като приятел, а изведнъж той ви обяснява колко е влюбен във вас. Не бързайте да го дистанцирате от живота си, а максимално бързо проведете откровения разговор и ако той не го приеме добре, може да се опитате да спасите приятелството си като леко се отдръпнете.

Поставете граници

Понякога правим неща, които може да изпращат погрешни сигнали. Ако досега сте се държали с него, сякаш ви е гадже, без интимната част, то нищо чудно, че се е подхлъзнал. Време е да спрете, подвеждате го.

Говорете с друг приятел

Ако вашият близък приятел постоянно ви намеква, че е влюбен във вас, може би трябва да поговорите с трети общ приятел, който го разбира по-добре и ще ви посъветва какво да направите. За предпочитане е да е мъж, тъй като ще можете по-адекватно да разиграете сценарии.

В никакъв случай не се чувствайте длъжни

Може да ви е много близък, но това не означава, че трябва да потъпквате собствените си чувства и желания, за да го направите щастлив. Не се чувствайте длъжни за нищо и не изпитвайте вина, ако му кажете „не“. Доверието се позовава на искреност. Ако го заблудите, после може да „погребете“ приятелството си, когато истината лъсне.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари