IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 причини да бягате от влюбването

23 ноември 2019 18 00

Страхът от нов провал е голям

Pixabay

Любовта връхлита човек изневиделица. Може да излезете на пазар и да срещнете сродната си душа или да сте се познавали отдавна, но да не сте изпитвали никакви чувства. И тогава започват да пърхат онези пеперуди в корема, които ви карат да мечтаете и да се усмихвате.

Какво всъщност е влюбването и защо мнозина не искат да им се случи? Боли ли от него или по-скоро от разочарованието, което ще получим, ако другият не изпитва същото.

Ето 4 основни причини, поради които някои хора са по-резервирани към връзките и трудно биха могли да кажат, че са влюбени. Те не тръпнат да празнуват Свети Валентин или да излизат на романтични вечери.

1. Страх от минали грешки

Ако жената или мъжът са имали тежка бивша връзка, която им е оставила голям емоционален белег, със сигурност не желаят да повторят грешките си отново. Те не само са по-предпазливи, а и по-мнителни към всички, с които общуват. Понякога обидите и компромисите, които са правили в миналото, оставят отражение върху психиката и човек не може лесно да продължи напред. В такъв случай нова връзка не може да реши проблемите, останали от старата, но същевременно може да ви покаже един нов свят и чувства, за които не предполагате, че можете да изпитвате.

2. Страх от споделяне

Няма лошо в това да признаеш, че си уязвим. Безупречни хора няма. Ако искате другият да ви се довери напълно и един ден наистина да се влюбите, трябва да сте искрени и да споделяте с него. Когато го помолите за съвет или заедно потърсите решение на някакъв ваш проблем, вие се сближавате още повече и разбирате, че може да разчитате един на друг.

3. Сравнявате се с други двойки

Ако сте имали около вас двойка, в която конфликтите и неприятните сцени пред други хора са били ежедневие, сигурно се притеснявате да не ви се случи същото и на вас. Не се сравнявайте с останалите, вие може да се влюбите, ако се отървете от притесненията си и се отдадете на човека, който се интересува от вас. Ако му дадете шанс, ще видите, че не при всички двойки има само караници и обиди. Просто не приемайте нещата за даденост.

Съвети за щастлив брак, които не бива да слушате

4. Трудно създавате нови контакти

Ако намирате за скучно излизането по срещи и въобще сядането с приятели на по чашка в някое заведение, то трудно ще намерите някого, в който да се влюбите. Въобще, колкото по-взискателен е човек, толкова му е по-трудно да създава нови контакти. Никой не ви кара да си направите регистрация в сайт за запознанства, но следващия път, когато ви поканят на кино или среща с приятели, не отказвайте и се опитайте да се пречупите.


Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари