IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секс рано сутрин – по-добре от вечерта!

27 ноември 2019 18 00

По време на акта телата отделят хормони на щастието

Istockphoto

Как си разпределяте времето сутрин? Ако сте от онези, които стават с няколко аларми, взимат душ набързо и излизат без да са закусили, едва ли ви остава време за нещо друго, при това по-приятно. Сексът рано-рано е много по-хубав от вечерния, твърдят сексолози.

Сутрешният секс може „да събуди“ по-бързо тялото и да му даде тонуса, който му е необходим за деня. Според различни проучвания, креватните занимания по това време насърчават производството на ендорфини – хормони на щастието, а също така активират образуването на колаген, който прави кожата по-еластична и млада.

Сутрешният секс допринася за по-голяма емоционална близост между партньорите. След него и двамата мислят за другия, с което имат по-добро настроение и са по-спокойни през деня.

Според сексолога Емили Морс, не е нужно да планувате предварително, че ще правите секс сутринта. Може просто да изненадате партньора, като свалите дрехите си и го накарате да почувства допира на кожата ви. А той/тя едва ли ще ви откаже.

Сексът сутрин е естествено болкоуспокояващо. Ендорфините, отделени по време на оргазъм, помагат при леки спазми и главоболие. Освен това, партньорите произвеждат в телата си окситоцин, който ги кара да се гушкат и търсят близост след края на акта.

Дори и да не ви се вярва, сутрешният секс може да бъде средство, с което да се справите със стреса на работа. Ако имате важна среща или някакви проблеми, мозъкът ви след секс работи по различен начин и умът ви е по-бърз.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари