IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добри деца, порочни деца, ренегати, гръндж

23 март 2010 10 12

Nom*D е лейбълът, който представлява модната култура на Нова Зеландия

Пласт върху пласт в комбинация с кубинки. Снимка: Fashion

Пласт върху пласт в комбинация с кубинки. Снимка: Fashion

Неконвенционален и бунтарски Nom*D е лейбълът, който представлява модната култура на Нова Зеландия.

Nom*D не се съобразява с актуалните тенденции и водещите течения и по принцип си е извоювал име на моден аутсайдер.

И, въпреки че модната къща не желае да се обвързва с конвенционалната мода, тя се е превърнала в една от най-популярните на онези географски ширини, което й гарантира и безкомпромисното й присъствие на ежегодния L'Oreal Melbourne Fashion Festival в Австралия.

Колекцията на модната къща определено бе една от най-интересните и артистични, като има всички предпоставки да спечели златен медал за ърбън мода.

Новозеландските дизайнери откровено пренебрегнаха влиянието на Викторианската епоха и диктатурата на Осемдесетте и решиха да разкажат една уникална история за доброто и злото, чрез която представиха и своето виждане за стил и екстравагантност.

Цялата колекция определено бе белязана от влиянието на грънджа, като принципът при моделите бе „колкото повече, толкова повече“.

Свободните „разпорени“ туники се съчетаваха свободно с жилетки, рокли, панталони и всичко, което може да се облече паралелно.

Шоуто бе разделено на три логични части: „добрите деца“, облечени в девически бели одежди, „порочните деца“, пременени от глава до пети в черно и цветните „деца - бунтари“, които подозрително напомняха вида на хипарите по паланките на Уудсток през 70-те.

Всичко това бе гарнирано с обилно количество кожа, а като акцент, всички модели бяха комбинирани с прекрасните класически кубинки, които бяха в пика на своята популярност през 90-те години на миналия век.

В галерията може да се запознаете с моделите на Nom*D отблизо, а тук може да гледате видео спота, който е направен като същинска приказка.
 

КоментариКоментари