IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъдете свободни. Бъдете многопластови. Бъдете гръндж

8 април 2010 12 08

Гръндж течението е отново на мода. Обличайте всичко наведнъж

Аврил Лавин винаги е обичала грънджа. Снимка: Fashion

Аврил Лавин винаги е обичала грънджа. Снимка: Fashion

2010 година е една чудесна за модата година, защото това определено е годината на разнообразието.

И преди да сте започнали да ми правите забележки за тавталогията в предходното изречение, ще ви кажа, че през настоящите сезони повторението е нещо невъзможно.

Времето на досадното автократичното господство на една модна тенденция за сезон отдавна отмина и за огромна радост вече няма да ни се налага да ставаме свидетели на „ефектът на уличните клонинги“.

Тази година може да пуснем въображението и личното си усещане за стил смело на свобода, без да се притесняваме, че ще изглеждаме „нетипично“.

Можем да се преобразяваме в когото си пожелаем – в осемдестарски поп – кукли, в алтернативните пин ъп икони, в космически пътешественички от бъдещето, във смели амазонки, във викториански „хай – клас“ дами и още какво ли не.

Вече може да показваме бельото си на показ, да носим прозрачни дрехи, да опъваме жартиерите на воля, и общо взето да правим каквото си пожелаем.

А защо тогава просто да не съчетаем всичко?

Може, разбира се, посредством едно културно течение, което бе в своя апогей през 90-те години на миналия век, но реално, никога не се е оттегляло реално от стрийт модата.

Грънджът подари на света не само Кърт Кобейн, Alice in Chains и кубинките като ежедневни обувки.

Това течение ни предостави свободата да комбинираме както си пожелаем и да носим всичките си любими дрехи... наведнъж.

Ако през този сезон се чудите кое ви се носи повече – любимата рокля или любимите дънки, не се колебайте, а облечете и двете.

Модата, наречена от западните фашионисти (винаги съм обичала думата) със звучното „пласт върху пласт“ е по-актуална от всякога и ви съветвам да не се притеснявате да я експлоатирате смело – ако това, разбира се, се връща с вашите лични модни усещания.

Независимо дали ще сложите шарени чорапи върху чорапогащника, не навлечете туника над спортен панталон или ще кобинирате няколко раздърпани топа, вие ще сте супер шик.

А най-добрата новина е, че гръндж модата е универсална: при нея е важен начинът на комбиниране, като дрехите се явяват само елементи.

Затова, вместо да купувате – съчетавайте.

Понякога несъвместимото може да изглежда чудесно.

Не ви се вярва? Хвърлете един поглед в галерията.

Автор - снимка

КоментариКоментари

estrella ( преди 14 години )
Харесва ми, има настроение и характер
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
paleto ( преди 14 години )
Lilito* ( преди 14 години )
pove4eto sa gotini ama ima i dosta ujasni kombinaciii....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Baba Pena ( преди 14 години )
Sunnny ( преди 14 години )
мислех, че грънджа си отиде на абитуриентския ми бал преди 10 годиин. Явно съм бъркала, да видим къде прибрах карираните ризи.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
namonaraqnaq ( преди 14 години )
Толкова е идиотско - това е моят, моят, моят стил!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар