IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любов, мода и свобода от децата – цветя

14 април 2010 14 01

Хипи модата е изключително актуална - поне по страниците на големите модни списания. Научете всичко за нея

Нека има цветя... Снимка: fashion

Нека има цветя... Снимка: fashion

И тъй като вече изяснихме, че това е времето, в което е позволено всичко, стига да подсилва вашата индивидуалност и да отговаря на личните ви критерии за стил и естетика, решихме да надникнем в още една епоха, която е станала повратна както за модата, така и за цялата масова култура.

Последните години възраждана предимно в по-ъдърграунд средите, хипи модата се завърна в полезрението на модната общественост, като главни виновници за това този път са не толкова дизайнерите, колкото модните списания.

Завръщането към дързостта, бунтарството и анархията на „хипарията“ може да се види като лайт елемент в концептуалните фотосесии на почти всички модни библии.

Всеки именит стилист по света реши да ни върне към някой аспект от бурното време на 60-те, което в същината си е една огромна революция – социална, сексуална, наркотична, музикална и, разбира се, модна.

Това е времето, в което младите хора решават да тропнат с крак и да кажат „Не!“ на всички установени порядки, на съвестния, послушно – работлив начин на живот, на правилата и най-вече на войната.

По това време в САЩ и от части в Западна Европа огромни тълпи от младежи „емигрират“ от големите градове и от урбанистичния начин на живот и се оттеглят в огромни комуни сред природата, където живеят в точно така както им се иска – в пълна анархия.

Хипи културата сама по себе си е една контракултура, което естествено влияе и върху модата, която изповяда.

Хипитата започват да възприемат различните източни философии и затова облеклата им са една удивителна смесица, между типичните азиатски и индиански одежди и ординарните западни дрехи.

При хипи модата всичко е позволено и все пак има наложени правила: да се открояваш, да си цветен и да си пълната противоположност на корпоративната униформа – строгия костюм.

Дълги шарени рокли, цветни шалове и забрадки, пищни етно бижута, кожни панталони и якета на ресни, дрехи на мотиви и щампи, плитки и панделки в косите, индийски сандали и чанти – може да се възползвате от всичко.

Желаете да се облечете с характер?

Отидете в някой от много индийски и етно магазини и избирайте на воля.

Ефирните рокли и ромските шалове биха били отлично съчетание със старите ви джинси и плажните сандали.

Към всичко това добавете доза романтично настроение, настройте се на вълните на външната и вътрешна свобода и сте готови за Уудсток.

Предлагаме ви да дотанцувате до галерията, където ви очакват няколко страхотни хипи - сесии със специалното участие на Бар Рафаели, Магдалена Фраковиак и още много.

Автор - снимка

КоментариКоментари

deeps23 ( преди 13 години )