IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата сватбена дива

13 юли 2010 09 58

Традициите не са това, което бяха в булченската мода

Снимка: Harper's Bazaar

Снимка: Harper's Bazaar

Винаги когато стане въпрос за булченска мода, в съзнанието непременно изниква образът на канонизираните бели одежди, рокля с воали, задължителното було и цветята.

Булката в бяло, в миналото символ на чистота и непорочност, като цяло е запазила добронравственото си облекло и днес, макар и с леки модификации.

Е да, но традициите отдавна не са това, което бяха. В сегашно продължително, повечето жени, които застават пред Олтара едва ли биха могли да се похвалят с това, че са девици – именно факта, който символизира белият цвят.

Защо тогава трябва да го носим? И дори и да решим все пак се да придържаме към вековната традиция, защо трябва да изглеждаме „като по калъп“?

Подобен въпрос са си задали и модните редактори на японския Harper's Bazaar и еднозначния отговор е бил просто: „Не трябва“.

В пищната фотосесия, озаглавена „Сватбена дива“ токийските фашонисти са представили своята идея за новата булка с помощта на изкушението с къса коса (още една конфронтация с канона) Патриция Шмид, която изглежда като всичко друго, но не и смирена девица, която е готова да се отдаде до живот на своя избраник.

В серията супер пищни фотоси, Патриция се превъплъщава в няколко различни съвременни булки, като цветовете варират от класическото бяло през дръзкото ярко червено до нетрадиционното черно.

Както сами ще се досетите докато гледате снимките горе в галерията, сесията е правена в меката на лукса Дубай.

Едно прекрасно място за сватба, нали?

КоментариКоментари

wildprincess ( преди 13 години )
Бялото си е класика!И е съвършеното решение за една булка! А съвършените неща не бива да се променят!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
keiti ( преди 13 години )
Само последната снимка с тъмносинята рокля ми хареса. За мен пък идеалната сватбена рокля е бяла, ретро, прилепнала и с дължина до коленете. Със стилни бижута и задължителното червено червило...и ето ви готова булка :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
history_444 ( преди 13 години )
Не смятам че е задължително традициите да се забутват под дивана. Някои неща са красиви и стойностни и трябва да си останат такива. Сватбената рокля е от тях. Тези облекла от галерията не ми харесват.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
namonaraqnaq ( преди 13 години )
Нещо много лошо гледа тази булка, чак тръпки да те побият!Междудругото и аз съм с много къса коса и когато за сватбата трябваше да ми се закачи украсата, си беше истинско предизвикателство, понеже и с фиби беше трудно, та мъжът ми предложи да я залепят с кануколид :-D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sunnny ( преди 13 години )
Такава простотия са тия щампи леопардови, ужас. Роклите са просто вечерни. Аз съм си традиционалист. Бих ибзрала обаче цвят ванилия, а не искрящо бяло, че ми е малко като чаршафи.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар