IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отново мода "Отнесени от вихъра"

2 септември 2010 07 14

Фенове ще реставрират легендарните костюми на Скарлет О' Хара

Снимка: MGM

Снимка: MGM

Определено, един от филмите с най-красиви и пищни костюми е „Отнесени от вихъра“.

Историята на непокорната и красива Скарлет О' Хара, преживяла любов и мъчения по време на Гражданската война в САЩ са разплакали не едно и две поколения, като в същото време е станала вдъхновение за хиляди, които са се опиянили от прекрасните й барокови костюми.

Сега научихме, че фенове са дарили няколко десетки хиляди долара за реставрацията на костюми от легендарния филм.

От центъра "Хари Рансъм" към Тексаския университет оповестиха, че е постигната целта да се съберат 30 000 долара, с които да се плати реставрацията на 5 рокли, носени от Скарлет О' Хара в отличената с няколко награди "Оскар" драма.

От центъра "Хари Рансъм" отбелязаха, че дарения са направени от над 600 души от 44 американски щата и 13 страни.

Сред тоалетите, носени от Вивиан Лий във филма от 1939 г., е и зелена рокля, ушита от пердета.

От центъра "Хари Рансъм" планират през 2014 г. да организират изложба, с която да бъде отбелязана 75-годишнината от излизането на филма на екран.

Припомнете си разкошните дрехи горе, в галерията.

КоментариКоментари

keiti ( преди 13 години )
Скъпи дами-въпрос на вкус е, чела съм и "Отнесени от вихъра", и първата част на "Скарлет" и просто не харесвам демодираните вече предълги и учтиви изрази, нито захаросаните любовни обяснения. Колкото до образи, герои и т.н., мисля, че схванахте какво имам предвид все пак, нали?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Elane ( преди 13 години )
ElaneМила Кейти, Отнесени от вихъра е едно от най-добрите произведения писани някога. Но това не е важно, явно не си прочела книгите (защото са два тома, без да броим продължението "Скарлет"). Това на което исках да обърна внимание, че Вивиан Лий и Кларк Гейбъл не са герои нито уникални образи, а актьорите изиграли тези образи.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
history_444 ( преди 13 години )
Кейти не знам дали наистина си чела "Отнесени от вихъра". Книгата е страхотна и в никакъв случай не мога да я нарека слабо произведение.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
keiti ( преди 13 години )
Бозаво филмче и книжка, но героите са уникални образи: Вивиан Лий направо е създадена да бъде Скарлет, за Рет да не говорим:) Поредното доказателство, че няколко запомнящи се персонажа могат да те накарат да харесаш иначе слабо произведение.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар