IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Моден обзор: есен/зима 2011/2012

9 ноември 2011 08 38

Какво се случва в модата към настоящия момент

Jill Stuart Есен 2011

Jill Stuart Есен 2011

Дори и да твърдите, че не се интересувате от сезони и тенденции, сигурни сме, че досега не сте пропуснали статия, в чието заглавие присъства "есен/зима 2011". Вероятно от чисто човешко любопитство, а и винаги е интригуващо да разберете коя (стара) тенденция дизайнерите са решили да възродят.

Говорейки за "старо" и "ново" в света на модата... Тази зима едва ли (ще) ни изненада толкова с предложенията си в женската визия, което пък не означава да спрем да се интересуваме от нея.

Да започнем отдолу нагоре...

 

 

 

Обувките 


Rizal есен 2011

Както вече се вижда върху стъпалата на дамите, отново модерни са ботите с удобни гумени платформи или дебели токове. Точно каквито са тези на Alexander Wang и Chloe. Полуботите и ботушите под коляното са класика в жанра всяка зима. Ботите тип "каубой", както и ботушите, вдъхновени от ездата, отново могат да бъдат открити по витрините. Да не забравяме и неостаряващите кубинки.

Бели шевове "обхождат" силуета на кафявите предложения, а пък черните обикновено са обсипани с пънкарски елементи - метални каишки, капси, вериги, ципове. Освен в кафяво и черно, на пазара могат да бъдат открити обувки в червеникаво-оранжевата, бежовата и сивата гама. Често моделите са предлагани в комплект с чанта, особено ако цветът е по-специфичен.

Палтото


Mango Есен 2011

Когато става въпрос за палта... Изборът на такова често повече се влияе не толкова от тенденцията, колкото от личния вкус и цената. Не, не ни разбирайте погрешно - разбира се, че последните две влияят на всяка една наша покупка.  Но когато си купува палто, една дама гледа на него не като на покупка за един сезон, а като на нещо, с което ще може да се топли повече от една зима. В този смисъл, качествената вълна винаги е правилен избор.

Тази зима като цяло господства една силно минимализирана мода, която повлия и на палтото. Ако обичате изчистените, издължаващи силуета линии - това е вашата тенденция. Тази зима коланът не е задължителен, модерни са и свободните кройки. Като цяло, има нещо много класическо в този тип палто, така че ще ви придружава поне три сезона. 

Говорейки за палтото... Кожените якета и палтенца също са актуални, като изборът тук е по-скоро морален. Качествената еко кожа също върши работа.

Аксесоарите


Снимка:  Alexander Neumann

Най-важният зимен аксесоар несъмнено е шапката, придружавана от ръкавици и шал. Но тъй като при последните две не се наблюдават кой знае какви тенденции, обърнахме внимание на първата.

С пълна сила се възвърнаха широкополите капели, една чудесна реплика на шапките от 70-те. Пътуването назад в десетилетията не спира дотук - има характерни модели, повлияни от 40-те и 50-те, а баретите ни навяват спомени за 60-те. Каскетите отново са на линия, придаващи на женската визия усещане за 20-те.

Всъщност, ако трябва да обобщим, есенно-зимните колекции на огромна част от масовите марки са докоснати от градския стил на Лондон (London Look). Тук не става въпрос само за класическото каре, характерен белег на Burberry Prorsum. А за клиновете, тесните дънки, едро изплетените пуловери, плисираните поли, чорапите с дължина 7/8, денди костюмите, изчистените ризи. Убедени сме, че отлично знаете за какво говорим.

Снимка:  Alexander Neumann

Като цяло - есен/зима 2011/2012 е един стилен сезон, обединяващ в себе си най-доброто от най-добрите в модно отношение десетилетия.

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари