IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Класиката в гардероба ни е задължителна

22 октомври 2013 09 10

Тези осем елемента в гардероба ви ще ви помогнат да сте винаги на ниво

Michael Kors Winter 2013

Michael Kors Winter 2013

Една година, един сезон, един месец, дори и няколко дни са кратките периоди, в които съществуват тенденциите в пъстрия моден свят. Твърде кратки, за да се превърнат в класика. Но с годините и познанията си сме успели да изградим една стабилна основа за нашия гардероб, за да имаме винаги бързи решения за стила си. Това именно са вещите, които наричаме вечна класика.

Разбира се, основните знаци на вечната класика също с годините се заменят или завръщат, след кратко „изгнание“, но всички знаем кои са те – намерили свое място в съзнанието ни и вече нищо не може да ги замести от там. И слава Богу, защото те излизат на преден план, когато не можем да се сетим за нищо друго, което да облечем в определени ситуации.

Барета

Тя е подвластна на стила на всички възрасти. Носили са я френските гимназистки, но е била и съществена част от не една колежанска униформа. Небрежно нахлупена или носена асиметрично на главата, баретата е детайл, който всяка дама е имала в гардероба си поне веднъж в живота си.

Барета H&M, 12.90 лв.

Панталон с ръб

Неслучайно се нарича класически. Помните поне един случай, в който ви се е наложило да имате такава дреха. Комбинациите с нея са повече от няколко, като освен в офиса, може да се впише след подходяща стилна трансформация и във визия за нощен клуб.

Панталон Zara, 69.95 лв.

Бижута с перли

Не е задължително да следвате примера на лекомислената Дейзи от филма „Великият Гетсби“, която на практика се покриваше цялата с перли. Достатъчно е да имате само една огърлица или гривна, или дори обици – най-малкото, за да ги завещаете на дъщеря си. Перлите са подходяща компания за всяка рокля и носят на визията ви елегантен ретро шик.

Гривна H&M, 12.90 лв.

Черна рокля

Модното завещание на Коко Шанел днес познаваме в безброй варианти, колкото са и комплиментите към жените, облечени в това съвършенство. На практика това направи идеята за малката черна рокля леко пошла, а тя самата е гениална със своята простота. Тази рокля е призвана да представи своята притежателка по един естествен и ненатрапчив начин, като остави околните да я „дорисуват“ сами.

Рокля Zara, 99.95 лв.

Кожено яке

Тази дреха отдавна не е атрибут единствено на мотористите или метълите. Днес се носи и от добрите момичета. С класическа линия или с много ципове и шипове, коженото яке винаги носи усещането за лека непокорност и бунтарство.

Кожено яке H&M, 79.95 лв.

Бежови обувки на ток

Тези обувки практически нямат конкуренция и до днес. Зрително удължават крака, а комбинациите с тяхно участие са безкрайни.

Обувки Deichmann, 39.90 лв.

Пола-молив

Най-безпогрешният вариант за стил в офиса е с пола-молив. Ако желаете нещо по-екстремно и предизвикателно в излъчването ви, може да я изберете в кожа. Носете я само с обувки на висок ток. Може да я комбинирате със следващата дреха, за която ще прочетете.

Пола-моли Zara, 69.95 лв.

Обемен пуловер

Това може да бъде специален oversized-пуловер, който сте купили, а може да бъде и зает от мъжкия гардероб – историята на това заимстване ще разгледаме в друга статия. С обемен пуловер отдавна сме виждали Туиги и Еди Седжуик в комбинация с тесни дънки и не е особена драма, ако не сме с перфектно телосложение.

Пуловер H&M, 69.90 лв.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари