IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нарушете тези правила в модата!

19 декември 2013 10 00

От смелостта да прекрачваме границите са се родили доста ценни идеи, много от които са помогнали да развием стила си

Снимка: lifestyled.com.au

Снимка: lifestyled.com.au

Има правила за спазване и правила за нарушаване. Такъв е законът на модата, за другите закони не смеем да говорим. Вкусът и отношението към стила се развиват още в детството под старателното попечителство на майчините заръки. След това обаче порастваме и оставаме сами с това, което сме взели като пример от родителите си и от средата, но останалото зависи от самите нас. Често анархичното модно поведение води до креативни резултати за стила и излъчването ни. Ето защо е добре да знаем кои са модните правила, които смело можем да нарушаваме.

Маратонките са само за спорт

Да ви е комфортно на краката не означава, че трябва да сте небрежно обути. Маратонките изглеждат страхотно извън спортната зала, комбинирани с елегантни дрехи като рокли или палто. Съвсем подходящ стил за уикенда.

Снимка: streetstyle.allwomenstalk.com

Бельото не е за показ

Не е желателно да се разхождате по прозрачна блуза, но едно загатване на презрамката под вълнения пуловер с голямо деколте е съвсем приемливо дори и през зимата. Всичко останало нека бъде в добрия тон на стила.

Пайетите са само за вечер

Това отдавна не е правило. Комбинирайте смело пайети с трико, за да се убедите, че по пътя на противопоставянето са открити най-симпатичните модни комбинации. Блуза с пайети и разкъсани дънки е съвременна модна класика.

Снимка: streetstyle.allwomenstalk.com

Тъмносиньо и черно не се комбинират

Трикът тук е да се уверите, че сте подбрали нюанси, които си подхождат и че самата комбинация ви отива. Нека цветовете са в нюанси, които се различават отчетливо един от друг. Резултатът може да бъде много благодатен за вашата фигура.

Ниските момичета не могат да носят средна дължина

Изберете стил, който подчертава талията ви и завършва точно под коляното, комбинирайте го с обувки на токчета и линия на силуета, която ви издължава – така тази дължина се превръща в подходяща и за вас.

В деним от глава до пети – не

Дънкова риза и широки дънки са класическа комбинация, която може да служи като платно за интерпретации с аксесоари и цветове. Ако сте начинаещи, потренирайте, за да се усъвършенствате в смесването на различни нюанси на денима.

Снимка: blog.themodelstage.com

Белият цвят е за лятото

Разбира се, че може да се облечете в ефирна бяла рокля на коктейл по средата на зимния сезон. Просто трябва да балансирате с дълъг ръкав и дължина до земята, за да няма много показана плът. Това е един от начините да демонстрирате бунтарския си дух и да се отличите в морето от черни дрехи. А и черните аксесоари стоят изключително върху бяла рокля или риза.

Снимка: lifestylebydanijel.com

Чорапи със сандали – само за туристите

Това е един от начините да носите сандалите си през зимата – с панталон или с пола, в зависимост от повода. Тази тенденция е спорна за някои, но е все още авангардна и екстравагантна.

Изкуствената кожа изглежда евтина

Това е тотално остаряло твърдение, доказано на практика. Тази зима цветната кожа е почти във всичките си форми изкуствена, а дизайнерите предлагат креативни решения за разнообразяване на зимната сиво-черна картина.

Хоризонталните райета визуално разширяват

Лъжа! Ако се чувствате сигурни в своята фигура, нищо не може да ви накара да не обличате хоризонтални райета. А ако не сте сигурни – комбинирайте ги с тъмни цветове и със сако, което да балансира с вертикалните си ревери.

Златни и сребърни бижута не се комбинират

Контрастът между двата метала е основа за оригинални решения с аксесоарите за визията ви. Един ред перли между тях е още по-модерно съчетание.

Коланът и обувките трябва да са в един цвят

Това правило сигурно е било измислено във времена, в които са съществували само черни и кафяви обувки. В днешни дни, когато миксирането на цветове и принтове е повече от обичайно, и то в ежедневието, е съвсем в реда на нещата да смесваме различни видове по текстура и цвят колани и обувки.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари