IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

План за бързо привеждане в добър външен вид сутрин

9 януари 2014 07 00

Външният ви вид не признава липса на време – научете се да изграждате стила си сутрин бързо и качествено

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Модата има невероятно голям брой изисквания, които затрудняват ежедневието ни без да се усетим. Да изглеждаме всеки ден подобаващо стилни и свежи се оказва трудна задача, или поне се задъхваме, ако трябва да поддържаме нивото си ден след ден.

Ако сте от дамите, които трудно се организират сутрин и все не довършват всичко, което трябва да направят, за да се чувстват добре в кожата си и със самочувствие, има няколко трика, които може да превърнете в рутина и да си спестите значително време и притеснения.

1. План

Да, по-лесно е да се каже, отколкото да се направи. Ако се събудите късно, стоенето и взирането в гардероба ви е малко вероятно да роди нещо продуктивно за стила ви. Най-много да повторите това, с което сте били облечени предишния ден, но в различен цвят. Пригответе си дрехи за следващия ден още от вечерта, когато сте по-фокусирани – проверете какво ще бъде времето и изберете най-вече подходящи обувки, Убедете се, че чантата ви е вече подготвена.

2. Основни детайли

Ако всичко друго се е провалило като избор, научете се да избирате най-важните детайли, като предварително ги набележите. Стилът ви може да се аранжира около тези елементи, които привличат вниманието – това може да бъде обемен шал, стилни обувки, впечатляващи аксесоари.

3. Дежурен тоалет

Необходимо е да си изясните кой е този тоалет за вас. Дали ще са черните панталони, или прокъсани дънки с елегантна бяла риза, или дълга пола с ниски боти и широкопола шапка – трябва да знаете кое работи най-добре за вашето излъчване и да си осигурите няколко такива дрехи в гардероба си. Да можете да ги извадите в такива ситуации си е огромно облекчение, не само за времето ви, но и за самочувствието ви.

4. Клъч

Ако имате проблем с редовното сменяне на дамската чанта, осигурете си един миниклъч, който да побира най-необходимото и който сам по себе си да се побира във всяка от другите ви чанти. Така лесно може да го извадите от голяма чанта и да сте готови за излизане с всичко необходимо в него.

5. Абсолютен минимум

Ако наистина сте в критичен момент с времето, яркочервено червило е основният спасител на визията ви. Отнема не повече от 30 секунди. Ако имате още минута, извадете и BB крема, а едно докосване на спиралата и потупване с пръстите по скулите ще бъде съвсем достатъчно.

6. Решение за косата

Ако все още не сте обърнали внимание на сухия шампоан, сега е моментът да го направите. Напръскайте в корените на косата, масажирайте и готово. Може да го направите и докато чакате на някой светофар или излизате от вратата.

7. Бъдете организирани

Изградете си навик основните аксесоари и инструменти за красота, които използвате сутрин, да съхранявате винаги на едно и също място. Ще спестите времето, в което ще се наложи да обикаляте от банята в коридора, за да търсите спиралата.

8. Закуска

Като едно от основните хранения за деня, закуската стартира метаболизма и не е добра идеята тя да бъде набързо грабната кифла от близката пекарна. Ако имате възможност, пригответе си закуска от предишната вечер или просто си направете плодов шейк или смути, който изпийте по пътя към работа.

9. Повишена готовност

Ако често проспивате алармата или имате навик да заспивате отново и отново, задайте няколко аларми в рамките на половин час, за да сте сигурни, че ще се мобилизирате за ставане. Това ще ви принуди да напуснете леглото.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари