IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седем навика на стилните хора

19 януари 2014 16 00

Факт: всеки с кредитна карта може да бъде модерен. Друг факт: малко хора (с кредитна карта или без) могат да бъдат стилни

Снимка: camilleovertherainbow.com

Снимка: camilleovertherainbow.com

Разбира се, да си купите най-нашумелите дрехи от колекциите и да си подсигурите няколко знакови за сезона детайла в гардероба, ще ви изпрати на гребена на вълната в модата, но само за няколко месеца. След което ще се наложи да ги извадите от обръщение, понеже са тотално остарели. Веднага следва обаче повтаряне на цикъла с дрехите от следващата колекция. Това е изтощително!

Въпреки това, много жени са жертви на този цикъл и се чувстват длъжни да се впишат в този street style свят. Днес всяка уважаваща себе си модерна жена посещава сутрин любимите си модни блогове или прави бърз преглед на колекциите от любимите си модни дизайнери.

Дрехите от тези колекции обаче изглеждат съвсем различно, когато ги видим в нестандартните комбинации на блогърите и облечени от звездите. Ето как модата заживява своя друг живот – този на улицата, в който главните герои са именно хората със стил. Умението им да вдъхнат живот на иначе обикновени дрехи и аксесоари ни прави леко завистливи. Тук ви разкриваме някои навици на хората със стил, които можем да усвоим и ние, за да постигнем поне част от техния резултат.

1. Те не сърфират из множество модни блогове и не копират всяка визия дреха по дреха.

В наши дни снимките от модните блогове са ценен източник на вдъхновение. Само защото сте видели Тейлър Томази Хил или Мирослава Дума с чанта Kenzo не е достатъчно да побързате да се снабдите със същата. Не забравяйте: големите играчи в модата като най-известните блогъри и модни редактори получават голяма част от дизайнерските си аксесоари и дрехи безплатно, за да могат да ги носят и да привличат погледите на почитатели, които от своя страна веднага да се втурват към магазините, за да си купят същите. Други от тях са си просто богати и това им е работата – да хвърчат от шопинг на шопинг, за да осигурят в гардероба си най-новите неща за сезона, което не е здравословно за никого, освен за индустрията. Ето защо стилните дами са привлечени от истински ценните детайли, които създават хармонична стилна вибрация в цялата визия.

2. Стилните хора не са сноби.

Верни на своята естетика, стилните жени посещават и невзрачни като имидж магазини, ако в тях открият неща, отговарящи на стила им. Това означава, че не се притесняват да носят евтини марки, нетипични за възрастта им цветове или аксесоари. Това не е пример за спестовност, а усет за детайла и неговото място в имиджа им.

3. Стилните хора знаят кой детайл отговаря на излъчването им.

Винтидж дрехите не са проблем за тях. Дори обикновените на пръв поглед дрехи те умеят да аранжират според индивидуалността си – навиват ръкавите, махат няколко копчета, комбинират с бижута или с друга дреха. Дамите със стил умеят да адаптират дори дрехи от мъжкия гардероб, ако това отговаря на собственото им излъчване.

4. Те винаги изглеждат малко по-небрежни.

Стилните хора имат навика да демонстрират, че са с една идея повече неглиже отколкото изисква ситуацията. Често може да ги видите с широки дънки и гуменки там, където останалите момичета например са с високи токчета и копринени ризи. Или когато почти всяка друга жена е с прическа, стилната дама е с разхвърляна коса или бохемски палави дълги кичури. Те обичат всички онези малки детайли във визията, които я правят малко по-палава.

5. Стилните хора знаят, че не етикетите ги правят такива.

Това звучи като клише, но голяма част от стилните дами, а и мъже, излъчват увереност, но не благодарение на сако за 1800 евро или чанта за 4000 евро. Те могат да изглеждат като най-готините хора в стаята и с избелял тишърт и стари дънки, но защото са наистина правилно подбрани според формите и излъчването им. Но често имат добре поддържана коса с перфектната за лицето им прическа.

6. Стилните хора не са особено модерни.

Някои от най-ярките представители на стилните хора са тези, които рядко стъпват встрани от характерната за тях модна „униформа“, независимо дали тя се състои от семпли дрехи или блестящи елементи. След време те просто заменят детайлите с по-нови и по-модерно изглеждащи, но остават верни на основната линия в стила си. Но никога не се превръщат в модни жертви, които купуват дрехи с актуални силуети и цветове, неподходящи за тях.

7. Те не се обличат, за да докажат, че са стилни.

Преди модните блогове, преди Седмиците на модата и преди новите колекции, стилната жена се облича преди всичко, за да се харесва на себе си и за да е в хармония с начина на живот, който води. Ако сте обута във феноменални обувки на ток, но това не отговаря на личното ви усещане за стил, няма как да излъчвате стил.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

pipinana ( преди 10 години )