IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скандинавският подход към стила

12 февруари 2014 13 20

На какво може да ни научи стила на дамите от Севера?

Снимка: lecatch.com

Снимка: lecatch.com

Имали ли сте дни, в които ви се иска да планирате стила си, като включите в него обувки на висок ток, но всъщност обувате такива на ниски подметки, за да ви е удобно, ходейки през зимната киша? Дни, в които ви се иска да облечете пола до коляното с ботуши, но се пъхате в дънките си, защото студът е непоносим? Зимата е труден сезон за създаване на впечатление за небрежен стил. Костюмът, който ви стои перфектно у дома пред огледалото, навън сред калните и заснежени улици изглежда безформен и като че ли не на място.

Но когато гледаме снимките на гостите по време на седмиците на модата в зимните дни, нещата изглеждат по съвсем различен начин. Седмицата на модата в Стокхолм и Копенхаген ни показа друга страна на зимния стил и може би е добре да търсим вдъхновение именно в street style примерите от северните модни столици, където дамите знаят как да се обличат стилно, въпреки суровите климатични условия. Ето как в този сезон обръщаме внимание на скандинавската мода. Дамите в тези страни са винаги усмихнати и пълни с енергия, което личи в стила им и с право можем да им се възхищаваме по начина, по който го правим и към французите.

Снимки: le-21eme.com, lecatch.com

Облечени в прости черни дънки или в кожена пола с обемен плетен пуловер, дамите по скандинавските модни улици са доста по-различни от тези, които сме свикнали да виждаме в големите модни столици – по-малко лукс, но същата индивидуалност лъха от стила им. Те демонстрират изкуство да носят отделни модни дрехи, без да са от глава до пети облечени в тенденции. Техният по-спокоен подход в обличането като че ли е по-близък до нас. Време е да приемем малко от скандинавската модна философия – по-малкото е повече и семплото е отличаващо се. Така моментите, в които се дразним пред гардероба, че нямаме какво да облечем, ще са сведени до минимум. Надяваме се!

Разгледайте в галерията примери от скандинавската street style мода, която съвсем добре резонира на нашия подход в изграждането на стила – има какво да ви вдъхнови.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

lili ( преди 10 години )