IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да станете street style звезда?

13 февруари 2014 15 00

Вижте няколко съвета от експерт в модата, които ще ви дадат ключ към изграждане на индивидуален стил

Снимка: thefashionspot.com

Снимка: thefashionspot.com

Както забелязахме през изминалите месеци по време на Седмиците на модата, street style иконите и модните блогъри увеличиха неимоверно силата на присъствието си и се превърнаха в неоспорим фактор в модния свят. По улиците на Париж и Ню Йорк например беше доста по-интересно в сравнение с модните подиуми. Представяме ви мнението на Рейчъл Артър, моден експерт в организацията за прогнозиране на модните тенденции WGSN, за същността на модата на улицата и за уменията на тези, които се превръщат в звезди на този стил.

Не всеки моден блогър е влиятелен

Според експерта, като цяло идеята за „стил на деня“ е малко прекалена и светът на street style модата започва да се пренаселва. От това следва, че скоро ще започнем да се уморяваме от безкрайните улични дефилета и разнообразие. Сега всеки получава своята 15 секундна слава. Според Рейчъл не можем да твърдим обаче, че има твърде много модни блогъри, защото зависи къде ги търсим. Ако наблюдаваме дните в седмиците на модата, тогава може би ще видим всички струпани на едно място.

Но в действителност, ако трябва да отделим зърното от плявата, тези, които наистина са влиятелни в модата, не са толкова много. Това са блогърите, които наистина случват нещо и думата им се има предвид от модните редактори и представителите на модните марки.

Следете други събития, не само модни

Много от тенденциите не тръгват само от Седмиците на модата, а и от други модни или немодни прояви, на които някой е решил, че ще комбинира пола с пайети и маратонки например. Ето защо агенцията на Рейчъл наблюдава всяко едно събитие през годината – спортно, изложба, благотворителна вечер... Според нея трябва да наблюдаваме с особено внимание висшето училище за мода в Токио Bunka Fashion College. Забелязва се, че оттам излизат кадри, които имат строго индивидуален стил и експериментират качествено с модните детайли и течения.

Индивидуален подход

Себеизразяването е ключ към добрия стил и основното умение за добрия блогър. Всичко се свежда до себеизразяването – носете това, което казва кой сте. Разбира се, влияят и други неща за облика на стила ви, но основата му е ясна и забележима. Всеки допълнителен детайл или дреха са пригодени към стила ви, а не обратното. Всички детайли накрая изглеждат сякаш са едно цяло и не можете да се освободите от нито един, защото това ще наруши баланса ви. Ако сте фокусирани върху отделна тенденция, ще останете незабележими. Освен това, ще изглеждате така, сякаш копирате нечий друг стил.

Основният съвет, който дава модният експерт Рейчъл Артър, е: „Експериментирайте повече и търсете вдъхновение във всичко. Превърнете го в свой навик!“

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари