IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога е време да се освободите от старите си дрехи?

21 февруари 2014 10 10

Вижте кои са неоспоримите причини, които налагат да изчистите гардероба си

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Освен ако не сте благословени с пространство, което да е достатъчно голямо и светло, за да съхранявате всички дрехи, които бихте искали, шансовете ви за добре изглеждащи и запазени дрехи с времето намаляват, защото те неминуемо се увеличават. Ценно пространство в недвижимия ви имот няма как да се освободи, за да побере нарастващата бройка в гардероба ви, което налага неговото селектиране и освобождаване. Трупането на дрехи, които с години не носите само пречи – на стила ви, на дрехите, които реално носите, да изглеждат добре и на енергията в дома ви като цяло. Ето защо ви предлагаме няколко начина, с които да премахнете излишните вече елементи в гардероба ви.

1. Неизличими петна

факт е, че наистина има петна, които няма как да бъдат премахнати с каквото и да е. Кажете сбогом на тези дрехи, защото те ви поставят в заблуда всеки път, щом ги видите на рафта.

2. Странна миризма

Някои материи задържат миризмата за по-дълго, без значение колко пъти сте изпрали дрехата. Макар че има начин за премахване на специфични миризми (в смес от водка и вода например), няма гаранция, че ароматът ще изчезне.

3. Непоправима повреда

Шивачът може да подмени цип, копче, дори ревер на палто, но не всичко е поправимо. Колкото и да сте влюбени в някой чифт дънки например, може би е време да се освободите от тях, ако са ви станали тесни или се налага да ги преправяте за пореден път заради изтънял участък от плата.

4. Бих ли го купила сега?

Когато се чудите дали да освободите гардероба си от някоя дреха, запитайте се дали бихте си я купили, ако в този момент бяхте на шопинг. Този метод е доста ефективен и може да ви помогне да се освободите от около 20% от дрехите си.

5. Не ви стои добре

Има жени, които държат много тесни за формите им дрехи в гардероба си с надеждата, че някой ден ще се пъхнат в тях. Това е откровено глупаво, защото може да има 50 други предложения, които да са много по-подходящи, но няма място за тях на рафта. Същото важи и за дрехи, които са прекалено големи. Оставете в гардероба си само дрехи, които са ви идеални.

6. Не е ваш стил

Всички използваме модата като средство за предаване на послания за това кои сме или кои не сме. Често това послание се променя, тъй като ставаме по-зрели или експериментираме с различни стилове. Някои дрехи просто вече са останали в миналото ни и е време да се освободим от посланието, което излъчват.

7. Лош спомен

Ако когато погледнете някое палто и автоматично го асоциирате със зимата, в която сте загубили работата си или ви заряза приятеля ви и не ви навява никакви други спомени, тогава го подарете. Същото важи и за предметите и дрехите, които са ви подарени от неприятни за вас хора. Купувайте си неща, които наистина обичате.

8. Не е модерно вече

Всички купуваме това, което е актуално за сезона. Но всички умеем да избираме неща, които ще се носят много сезони. Чифт дънки в неонов цвят може би сте си мислели, че ще ги носите винаги, но сега вече изглеждате нелепо в тях. Разбира се, ако все още носите тези елементи от гардероба си, запазете ги. Но ако не сте посягали към тях с години, подарете ги.

9. Пробвате го, но не го носите

Със сигурност имате в гардероба си дрехи, които с удоволствие носите пред огледалото, но никога навън. Твърде голяма е вероятността тази дреха никога да не напусне дома ви. В такъв случай защо ви е? По-добре използвайте пространството в гардероба си за нещата, които обичате и носите.

10. Дрехи, загубили формата си

Често по време на сушене на простора или при неподходяща програма на пералнята дрехите загубват формата си, а и цвета си. Ако сте забелязали подобен дефект, това означава, че и другите са го забелязали. Нямате нужда от лош имидж. Това важи особено за бельото ви.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
хахаха - Пробвате го, но не го носите - много вярно...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар