IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кое в стила ви ви състарява?

14 февруари 2014 07 40

Вижте кои грешки в обличането си трябва да поправите, за да изглеждате на възрастта, на която сте или по-млада

Снимка: societeperrier.com

Снимка: societeperrier.com

Темата за това как да се обличаме според възрастта си е доста обсъждана. Понякога е нелепо да се казва на жените какво да носят, но е очевидно, че много от тях не подбират подходящите за възрастта си дрехи. И по-често това са младите дами.

Да имате подходящ за възрастта си стайлинг означава, че подбирате правилните комбинации от дрехи, които правят излъчването ви свежо и стилно, без да е прекалено модерно или небрежно, или секси, или екстравагантно.

Разбира се, всяка възраст има своите особености и с времето стилът ви се променя, но без да губи от своя шик и чар. В търсене на собствения си стил много млади жени допускат грешки в начина си на обличане, които ги състаряват. Има някои основни от тях, с които ви предлагаме да се запознаете, за да не ги допускате и вие.

1. Носите ретро дрехи, без да са в някоя от ретро тенденциите.

Знаем, че модата е циклична и всичко се завръща рано или късно. Това не ви оправдава, ако се обличате в тоалети от друго десетилетие, а не „актуалното“. Оставете старите ботуши на майка си и си купете нови, макар и с много подобен модел. Същото важи и за полата с дължина до коляното – на някои материи просто им личи, че са стари, а това състарява цялото ви излъчване. Добавянето на модерен акцент в ретро стила не само ще ви даде съвременен вид, но ще ви отличи от тълпата.

2. Не ползвате услугите на шивач.

Когато дрехите ви са по-големи от нормалното или висят, често това навява мисли, че се опитвате да прикриете нещо във фигурата си. А това е характерно за по-възрастните или консервативни дами.

Няма нужда да носите прилепнали мини поли или впити дънки, но дрехи с точния размер са най-подходящите за всяко излъчване.

3. Разчитате на старите си дрехи

Не казваме, че трябва да започнете да се обличате като Анна Дело Русо с шапки с череши, пера по полите и гол корем. Но обърнете внимание дали не разчитате само на няколко дрехи в гардероба си и дали не е време да промените това. Няма нужда да променяте стила си, но е време да смените 10-годишните си кожени мокасини, колкото и да са запазени. Актуализирайте дрехите си в гардероба. Така ще изглеждате не само по-млади, но ще започнете да се наслаждавате на модните тенденции повече.

4. Стари рамки на очилата ви.

Не е срамно, че носите очила, но е срамно, ако не сте сменили рамките им, откакто ги имате, освен ако не е отскоро.

5. Имате прекалено тънки вежди.

Тънките вежди може да придават определена рамка на лицето ви, която искате, но правят вида ви по-строг. С напредването на възрастта веждите ви така или иначе изтъняват, а гримът може да помогне да ги коригирате по всяко време.

6. Обличате се твърде младежки, твърде модерно или твърде секси.

Когато преминем определена възраст, има някои стилови решения, които трябва да вземем или да променим, за да сме адекватни на собствената си възраст. В края на 20-те си години не може да се обличате все още както сте се обличали на 15. Може да запазите естетиката на дрехите си, но да я превърнете в малко по-подходяща за възрастта ви – по-широки тишърти, суитшърт, но от по-луксозна материя, розови дънки, но в по-ярък и силен тон и в различна стилна комбинация и т. н.

Ако се обличате с прекалено къси и тесни поли или прекалено високи токчета, това автоматично ще се приеме, че се опитвате да изглеждате по-млада, което означава, че не сте толкова млада. Може би обичате тялото си и искате да го покажете, но използвайте елегантни начини за това.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
стига човек да е обективен, всичко е поправимо
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Лина ( преди 10 години )
Обличам се както ми харесва и с каквото ми харесва без да се съобразявам с никого,но винаги околните са се изказвали с възхищение относно стила ми на обличане.Не мисля,че като е възрастна една жена трябва да ходи с бяла права коса,с маратонки,къс панталон и някаква блуза Така ходят тук във Флорида На показ са всички неща по тялото,които са неприятни за гледане . Българките са най елегантните жени на света.Дори и с малко пари знаят как да се обличат.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар