IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни трикове за дами с нисък ръст

19 февруари 2014 12 00

С помощта на тези съвети ще успеете дори да промените стила си

Снимка: showandtellme.com

Снимка: showandtellme.com

Колкото и да искаме, някои неща просто не могат да се променят, като височината ни например. Понякога това създава сериозна пречка пред изграждането на стила, особено за ниските жени. Повечето от тях се оплакват, че дрехите от всяка една нова тенденция като че ли са направени, за да се носят от високи жени. Докато на научни открития в областта няма как да разчитаме, с помощта на модни трикове можем да направим нещо по въпроса със самочувствието на ниските жени. По-надолу ще прочетете как да добавите няколко сантиметра в осанката си, като използвате това, което имате в гардероба.

1. Опитайте да носите дънки с широки крачоли.

Когато подгъвът опира земята (тогава сте на токчета, разбира се), се създава илюзия за по-дълъг крак. Номерът тук е да намерите дънки, които са ви тесни по крака и талията им да не е по-ниска от вашата.

2. Не се отказвайте от дълги поли.

Общата формула е, че ниските жени не трябва да носят дълги поли. В действителност дребни дами като Рейчъл Билсън, Мери-Кейт Олсен и Рейчъл Зое често носят такива поли и по този начин създават издължена вертикална линия. Условието е полата да не е богата, да няма едри плисета и изобщо обем, който да разваля линията. Горната част трябва да е с лека материя, например тишърт и кожено яке, за да не се удавите в платове.

3. Избирайте обувки на токчета с дълбоко изрязано „деколте“.

Този трик може да промени начина ви на пазаруване. По-ниското изрязване удължава визуално крака и го прави да изглежда по-тънък. За лятото предпочитайте (освен ако стилът ви не го налага) обувки на токчета в телесен цвят, които визуално са като продължение на крака.

4. Ниските избират мини.

Освен до земята, другата подходяща дължина за миньончетата е мини, т. е. – или дълго, или късо, но не и до средата на краката. Когато носите пола, забравете за обувки с каишки на глезена, на колкото и висок ток да са – те скъсяват визуално крака. Разбира се, ако сте облечена в мини пола, убедете се, че дължината ѝ не е обидно къса.

5. Висок кок.

Това е перфектната прическа за миньончета – кокът трябва да е на върха на главата и по този начин удължава вертикалната линия на осанката.

6. Носете само един цвят.

Използването на един цвят в цялата визия засилва илюзията за височината. Най-простия и елегантен начин да добавите към сантиметрите си е да не разграничавате с различни цветове мястото на горната и долната част на тялото си.

Снимка: stylecab.com

7. Носете тънки колани.

Винаги избирайте по-тънкия модел колан – той ще акцентира възможно най-деликатно върху талията ви, без да прави ръста ви по-нисък, като „разсича“ тялото ви на две по средата.

8. Носете панталони с висока талия.

Когато се носи правилно, високата талия може да „излъже“ окото, че долната част на тялото е по-дълга. Независимо дали ще са къси панталони, пола или дънки, не забравяйте да я комбинирате с къса блуза, която да показва високата талия.

9. Вертикални ивици.

Най-старият трик на света е да се обличате във вертикално райе, за да изглеждате по-високи.

10. Откажете се от обемни дамски чанти тип торба.

Мащабът на аксесоарите трябва да бъде съобразен с мащабите на тялото ви. Може да са обемни, но не и извънгабаритни. Една обемна чанта би скрила половината ви тяло и отнела от височината ви.

11. Отрежете косата си.

Прекалено дългите коси правят торса да изглежда по-къс, което за ниските дами е фатално. Перфектна прическа за ниските дами е боб със средна дължина или къс боб. Ако комбинирате тази прическа с дълбоко деколте, ще изглеждате сравнително високи.

12. Носете ниски обувки с остър връх.

Не може всеки ден да сте на токчета. Но ниските си обувки избирайте с остър връх.

Снимка: Instagram

13. Подбирайте правилни размери.

Ниските дами са добри клиентки на шивачите. И все пак, бъдете сигурни, че когато отрязвате дънките си, те не са прекалено къси. От това губи чарът на панталоните, а и вашият. Същото важи и за ръкавите – уверете се, че ръбовете на раменете са точно на мястото си.

14. Носете V-образни деколтета.

Блузи с подобни деколтета създават илюзията за по-дълъг торс и отнемат вниманието от краката.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )