IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да пазарувате в аутлет?

26 февруари 2014 07 00

Понякога тези магазини се оказват най-подходящото място за изгоден шопинг

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Спорно е кое е по-добре за съдържанието на портфейла ви – да изкарате половин ден в мола или да пазарувате онлайн. И двете може да са опасни за спестяванията ви, но и да ви осигурят изгодни покупки. Все пак никой досега не се е отказал от една приятна разходка по магазините, които на всичко отгоре ни осигуряват и към 25% или повече намаление на маркови дрехи и аксесоари.

Ето как може да оптимизирате разходите си, когато пазарувате в аутлет магазин.

1. Планирайте предварително.

Преди да се впуснете в тази шопинг експедиция, проверете предложенията онлайн. Така ще определите по-лесно какво точно си струва да купите. Някои аутлет магазини предлагат 50% отстъпка за дрехи, които в интернет няма да купите на тази цена.

2. Дрехи за конкретен повод.

Често в аутлет магазините може да намерите конкретни модели дрехи, от които имате нужда за конкретен повод. Магазините в тези аутлети са на монобрандове, а това значително улеснява търсенето по конкретен стил и модел.

3. Удобно време за пазаруване.

Най-доброто време за тези магазини е обедният период – така ще избегнете тълпите сутрин и вечер. За предпочитане е да пазарувате през седмицата.

4. Направете проучване на колекциите на конкретния дизайнер.

Някои магазини в аутлетите предлагат стоки, които са от доста стари колекции, въпреки, че са актуални за момента. В този случай цената, която е обявена за тях, може би е по-скоро завишена, освен ако не са с винтидж стойност.

5. Използвайте всички отстъпки, които ви се предлагат.

Някои аутлет магазини предлагат клиентски карти, които осигуряват допълнителна отстъпка върху вече намалената цена от 25 до 50 %. Ако ваш познат или приятел притежава такава карта, ползвайте я или пазарувайте заедно. Често се получава така, че когато сумирате всички възможни отстъпки, цената на дрехата се получава доста изгодна.

6. Отзад напред.

Понякога дрехите с най-големите отстъпки в магазините са разположени в дъното, така че е е добре да стартирате оттам.

7. Ако ви хареса – купувайте!

В аутлет магазините стоката се продава по-бързо в сравнение с обикновените магазини. Затова не разчитайте, че следващата седмица полата, за която се чудите, ще е налична. Колебанието е лош съветник в аутлет магазина. Разбира се, това правило е в сила, когато сте абсолютно наясно с това какви са възможните комбинации в гардероба ви.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )