IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да намалите тежестта на чантата си

21 март 2014 10 50

Съвети, които ще ви помогнат по-лесно да въдворите ред в своята чанта

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Чантата е аксесоар, без който едва ли някоя жена може. Ето защо много дами нямат нищо против да инвестират повече пари именно в покупката на по-скъпа, но красива чанта.

След като вие сте горда притежателка на такава, струва си да я организирате правилно. Ако усещате обаче, че чантата ви е толкова тежка, че ви причинява болки в гърба, значи тя определено има нужда от преподреждане.

Ето и кои са съветите, които ще ви помогнат по-лесно да въдворите ред в своята чанта:

1. Започнете с честност. Повечето жени признават, че носят твърде много неща в чантата си, някои от които напълно безполезни. За да намалите тежестта на аксесоара, който постоянно е с вас, трябва да бъдете честни и да признаете кои са нещата, от които наистина имате нужда и кои са тези, които „евентуално, в някаква ситуация“ биха ви потрябвали.

2. Отделете вашия телефон. Представете си, че сте на публично място, на което дори не е позволено телефонът да ви звъни. Но той иззвънява, а вие нервно започвате да го търсите сред купищата ненужни вещи във вашата чанта. Не е приятно, нали? За да си спестите подобен стрес, най-добре отделете специално джобче само и единствено за телефона.

3. Отделете ключовете. Вместо да си създавате неудобство и да ги търсите сред останалите неща в чантата си, отделете ги в специален аксесоар за целта. Може дори да подберете цвят, който да се връзва с този на чантата. Слагайки ключовете си в нещо като „мини портфейл“, вие ще предотвратите също така надраскването на други вещи в чантата.

4. Организирайте своя грим. Купете си специален несесер за гримове, в който да поставите най-важните неща. Ако има гримове, които ползвате само на работа, например, няма смисъл да ги носите в чантата си. Тях може да съхранявате на работното място. Не забравяйте, че най-важното е да ограничите избора си до най-необходимите неща, за да бъде чантата ви по-подредена и по-лека.

5. Отделете слушалките на телефона. Винаги остава мистерия как само за няколко минути в чантата слушалките за телефон могат да се заплетат по най-необяснимия начин. Да не говорим, че когато вадите нещо от чантата си, те много често са се оплели около него. За да си спестите това неудобство, отделете ги в специално джобче само за тях.

6. По-светла вътрешност на чантата. Повечето чанти имат по-тъмна подплата, но по-добрият вариант е да избирате такива с по-светъл вътрешен цвят. По този начин ще намирате всичко по-бързо и лесно.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

supernova® ( преди 9 години )
Решението е просто и се нарича "организатор за дамска чанта"! Представлява добре скроен несесер с много джобчета и преградки за всичките джунджурийки които се слагат в една дамска чанта. За удобство и подреденост се предлага в два размера, само дето организирането на чантата няма особена връзка с обема и теглото, но... карай да върви, няма да се заяждаме сега :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
nikoleta ( преди 10 години )
До Анонимен: възможно е просто трябва да си слагаш нещата в различни джобове на чантата и джобовете да са подходящи и да са със ципове защото има и джобове който са без ципове
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
не знам дали това изобщо е възможно!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар