IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да носите правилно бяло

12 август 2014 11 40

Най-нежният и доста претенциозен цвят

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Обикновено повечето дами избягват да се обличат с много бели дрехи, макар този цвят да е един от най-красивите и един от най-нежните. Неслучайно традицията повелява булката да е облечена именно в бяла рокля на своята сватба.

За щастие, не е нужно да се омъжвате, за да може свободно да обличате само бели дрехи. Единственото, за което трябва да помислите в този случай, не е за това кой ще бъде младоженецът, а как точно да носите белия цвят.

Ето няколко прости правила за вечна елегантност, които ще ви помогнат:

1. Носете бели дрехи през всички сезони. Не мислете, че белите дрехи са само за пролетно-летния сезон. Вече има достатъчно дизайнери, които включват белия цвят и в своите есенно-зимни колекции. Така че, не се страхувайте да експериментирате с бялото по всяко време от годината.

2. Подберете правилните обувки. Когато сте облечени с бяла рокля, пола или панталон, обувките ви стават по-важни от всякога. Не е задължително те да бъдат в бял цвят, спокойно може да заложите на други цветове, дори и ярки. Избягвайте обаче черните обувки и тези, които са прекалено обемисти (ако сте с бяла рокля). В студеното време дори е препоръчително обувките ви да бъдат по-тъмни цветове, но дори и тогава не трябва да бъдат черни. Изключение прави, ако във визията имате и други черни акценти, с които да съчетаете черните обувки.

Снимка: Jennifer Grace

3. Носете бяло в специални дни. Заради опасността от това да изцапате бялото си облекло в обикновен делничен ден, най-добре носете дрехи в този цвят само при определени поводи. Например, когато излизате с приятели или сте на някакво официално събитие. Ако все пак искате да носите бяло в ежедневието си, опитайте да предпазите светлата си риза, като върху нея облечете тъмен цвят сако, например.

4. Носете бяло, когато имате тен. Загорялата кожа се съчетава прекрасно с белия цвят, затова определено трябва да имате поне малко тен. Не е добра идея обаче да използвате бронзиращ крем, тъй като той може да остави следи по вашия бял тоалет.

Снимка: Jessica Stein

5. Съчетавайте бялото по правилен начин. Никога не носете чисто бяла дреха в комбинация с кремава такава или в цвят слонова кост. Това не е добра идея, тъй като бялото ще изглежда много ярко, а другият цвят ще придаде мръсен вид на дрехата.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

supernova® ( преди 9 години )
С бяла дреха насред София - как пък не! Нека кметицата първо да го поизмие тоя мръсен град :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
хубав цвят, трябва да се научим да го носим!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар