IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Специално от Милано: Черно, женствено и дискретно

1 октомври 2007 13 35

Какво ще носим тази зима и следващата пролет; кои са най-ужасните аксесоари - специално от Милано - един уважаван моден редактор

Специално от Милано: Черно, женствено и дискретно

Емануела Тестори е моден редактор на най-продаваното списание в Италия - „Amica“. Емануела напомня главната редактора на списание "Runаway" от „Дяволът носи Прада“ - тираничната Миранда, изиграна още по-тиранично от Мерил Стрийп.

Синьора Тестори е петдесетгодишна, страшно елегантна, в същото време леко небрежна.

Но че модата е в кръвта й, става ясно още по преценяващия поглед от главата до петите, с който възнаграждаваше всяка жена, минала покрай очите й по време на представянето на родната версия на списанието.

Естествено, нямаше как да пропуснем шанса да чуем истината за модата през следващия сезон направо от извора, да понаучим някоя и друга тайна за елегантност или накратко – да разпитаме Емануела за всичко, свързано с модата и тенденциите.

Какво да носим есента и зимата?

Много черно, все още. Има малко мъжки елементи, но като цяло, женственият имидж е много актуален.

Завърнаха се естествените кожи, въпреки активността на природозащитниците. Кожените палта от седемдесетте с много дълги косми определено ще маркират идващата зима.

Как да се съблечем през пролетта?

През пролетта е по-добре да е по-цветно. Това показват дефилетата в Милано. Върна се образът на не толкова вулгарната жена, всичко ще е много по-романтично, също както през 60-те години.

Къде в Европа жените се обличат най-катастрофално?

В Германия. Немските жени не са много елегантни като цяло, особено в ежедневието. Но когато решат, могат и да го направят.

Може ли модата да те накара да изглеждаш на 19 и на 90?

Мисля, че е изключително важно да се погледнеш в огледалото преди да излезеш. Така ще си сигурен, че няма да изглеждаш не на твоята възраст.

Няма нищо по-тъжно от жена на 50, която се облича като момиче.

Модата е тази, която ни помага да сме елегантни. Само трябва да се погледнем в огледалото и да си дадем реална сметка за външния си вид.

А също толкова тъжно ли е, когато едно момиче на 19 се облича като жена на 50?

Е, това не е чак толкова тъжно, защото на младостта й е простено всичко. Все пак добрият вкус налага да се обличаш според възрастта си.

Кой е дизайнерът с главно "Д"?

Много са. Не мога да назова имена. Един дизайнер, за да е на гребена на вълната, трябва да създава всеки път нещо ново и да не копира никого.

Как да сме елегантни бързо?

Като бъдем семпли.

Кои са най-ужасните аксесоари?

Всичко, което е прекалено ярко, прекалено голямо. Нищо не трябва да се набива на очи. Когато една жена изглежда добре като цяло, тя е елегантна.

Не трябва да има един или два елемента, които да се набиват на очи, защото тогава се губи баланса.

Жените в България имат едно непоклатимо правило – обувките и чантата да са в един цвят, в един стил. Това ли е едно от най-важните неща, които една жена трябва да предвиди в тоалета си?

Всъщност не. Не е задължително да са в един и същи цвят, трябва да хармонира с целия стил на обличане.

Какво значи да имаш чувство за мода?

Означава да имаш собствен облик, да не следваш прекалено много модата, да не станеш жертва на модата.

Къде е границата между смелостта и кича?

Кич би било ако си облечен съвсем по модата, без да се съобразяваш със собствения си изглед. Както казах и преди, най-важното е да се погледнеш в огледалото преди да излезеш.

Кой е най-добрият помощник на модата? Фитнесът, гримът, доброто самочувствие?

Добрият вкус за всичко.

Какъв е вашият моден девиз, нещо което неотменно спазвате винаги, нещо като рецепта за стил?

Да не се набиваш на очи“ - това е златното правило за мен. Елегантността не е крещяща, а дискретна.

КоментариКоментари